Autor Societat
20 octubre 2014 a 12:00

Activada l’alerta del pla TRANSCAT per l’accident d’un camió de mercaderies perilloses a la Roca del Vallès

5 Flares 5 Flares ×

Cap persona va resultar ferida

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Un camió que transportava mercaderies perilloses va bolcar aquest cap de setmana a la carretera de Valldoriol, al terme municipal de la Roca del Vallès. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va activar la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), que es va donar per finalitzada el mateix dia.

Sobre les 14.30 h del dissabte, el Centre d’emergències de Catalunya (CECAT) va rebre un avís perquè un camió que transportava 24.000 litres d’hidròxid potàssic, un producte corrosiu però no tòxic ni inflamable, havia bolcat a la carretera BV-5159 de Valldorriol, al punt 0.5 del municipi de la Roca del Vallès. Les revisions van confirmar que la cisterna no havia patit cap fuita, tot i que segons les primeres informacions semblava que si.

El SEM va enviar una ambulància preventiva, que va confirmar que no hi havia cap persona ferida. Els Bombers, per la seva banda, van activar cinc dotacions, entre elles un furbó de risc químic. Juntament amb l’empresa del camió, els bombers van realitzar el transvasament del producte a una altra cisterna buida, amb l’ajuda d’una grua de gran tonatge. En la resolució de l’emergència també van participar els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la Roca del Vallès.

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×