Autor Societat
13 octubre 2014 a 12:00

Granollers fa la segona prova d’alarmes de risc químic

3 Flares 3 Flares ×

L’objectiu de la prova és familiaritzar als ciutadans

Cartell informatiu de la Prova de sirenes // Imatge cedida per l'Ajuntament de Granollers

Cartell informatiu de la Prova de sirenes // Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers

Granollers farà el proper dijous la segona prova de l’any de sirenes de risc químic. L’alarma sonarà de 10:20 a 10:30 del matí al polígon industrial Congost, a l’estació de ferrocarril Granollers-Centre i al Parc del Lledoner.

La prova té com a objectiu que la ciutadania es familiaritzi amb el so de la xarxa general d’alarmes i comunicació de la Direcció General de Protecció Civil, adscrita al Pla del sector químic de Catalunya, PLASEQCAT. D’aquesta manera, podran reaccionar de forma correcta en cas de risc químic.

Protecció Civil porta a terme aquesta prova cada sis mesos també per avaluar la cobertura acústica de les sirenes i el funcionament dels equips i del sistema d’activació i telecontrol. L’alarma està pensada per ser escoltada des de l’exterior dels edificis, i constarà de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final d’alerta se sentirà amb senyal continu de 30 segons.

El PLASEQCAT informa que la mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-s’hi a les habitacions més interiors, a més d’aturar els aparells de climatització, cercar informació als mitjans de comunicació i no sortir fins que ho comuniquin les autoritats o s’escolti el senyal de fi d’alerta.

Podeu trobar més consells d’autoprotecció per risc químic a  la pàgina web www.gencat.cat/interior/riscquimic. El dijous també es podrà fer el seguiment dels fets a través del compte de twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergencies.cat.

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×