Autor Societat
11 novembre 2014 a 17:00

El joc de jeroglífics ‘Endevina-la’ rep el reconeixement de la Confederació de Comerç

0 Flares 0 Flares ×

Hi van participar 15 establiments de Canovelles

Els participants amb el diploma de reconeixement // Imatge cedida per l'Ajuntament de Canovelles

Els participants amb el diploma de reconeixement // Imatge cedida per l’Ajuntament de Canovelles

El joc Endevina-la, impulsat per l’Oficina de Català de Canovelles, va rebre la distinció de la Confederació de Comerç de Catalunya, en un acte que va tenir lloc a Barcelona el passat 21 d’octubre; aquest XI Premi de la Confederació es va atorgar a la millor iniciativa lingüística del sector comercial en el marc de la 3a Jornada de Treball ‘El Comerç T’acull’.

La campanya Endevina-la, organitzada per l’Oficina de Català de Canovelles amb el suport de l’Ajuntament, es va dur a terme a 15 comerços del municipi. Els participants, un total de 210, havien de respondre preguntes del joc d’enginy, diversos jeroglífics creats per Jordi Esteban i omplir una butlleta amb les respostes.

Laura Many, de la floristeria Many Gratacòs, i Imma Pujadas, de la fruiteria Pujadas, van recollir el diploma en nom de tots els comerços participants al joc de llengua i enginy. L’acte va tenir lloc a la seu de Foment del Treball Nacional de Barcelona, i el va entregar la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Dies després, el 6 de novembre, l’Oficina de Català va fer extensiu el diploma als 15 establiments participants, a més d’un llibre sobre la història de Canovelles, que va entregar l’alcalde, José Orive.

En un acte de reconeixement celebrat a la biblioteca, es van recordar tots els jeroglífics que els comerciants havien penjat a les seves botigues durant el concurs, i alhora animar a la gent a sumar-se a participar en un concurs que, a més de ser pioner a Catalunya, s’està difonent per tota la comarca, i ja són molts els municipis que s’afegeixen a la iniciativa de promocionar la llengua i el comerç mitjançant aquest joc d’enginy.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×