Autor Cultura
14 novembre 2014 a 12:30

Viquimarató per ampliar els continguts de Roca Umbert

0 Flares 0 Flares ×

L’acte es celebra en motiu de l’obertura de la Tèrmica

Xemeneies de Roca Umbert Fàbrica de les Arts // Imatge cedida per l'Ajuntament de Granollers

Xemeneies de Roca Umbert Fàbrica de les Arts // Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers

La Biblioteca Roca Umbert de Granollers acollirà la Viquimarató, una iniciativa organitzada per les Biblioteques de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts que té com a principals objectius nodrir d’informació la Viquipèdia i millorar la ja existent, així com ampliar la galeria d’imatges que apareix a aquesta plataforma sobre l’antiga i la nova fàbrica. La jornada, que s’emmarca dins del programa d’activitats Digital Granollers, fet amb motiu de l’obertura al públic de la Tèrmica, serà el proper dissabte 22 de novembre a partir de les 4 de la tarda.

La dinamització i formació de la Viquimarató anirà a càrrec d’Amical Wikimedia, una organització de voluntaris que promou la Viquipèdia i que es trobaran amb la resta de participants a la biblioteca per iniciar l’activitat amb una visita a la instal·lació de la Tèrmica. A continuació, els participants es dividiran en dos grups: els viquipedistes, que s’encarregaran d’editar els textos a l’aula d’informàtica de la biblioteca, i els fotògrafs, que es centraran en fotografiar Roca Umbert amb l’objectiu d’enriquir l’arxiu d’imatges lliures a Wikimedia Commons. La gimcana fotogràfica durarà fins a les sis de la tarda, moment en què els dos grups es reuniran per posar en comú la informació i penjar-la a internet. Es preveu que l’activitat acabi al voltant de les 19.30 de la tarda.

Per a poder redactar els textos, els viquipedistes faran servir fonts documentals extretes d’un recull de documents recopilat per l’oficina de Roca Umbert, un site de recursos audiovisuals amb entrevistes penjades a Youtube fetes a antics treballadors de la fàbrica, un fons antic de Roca Umbert localitzat a la biblioteca, el fons de les biblioteques de Granollers i l’Arxiu Comarcal del Vallès Oriental. Per tal de participar a la jornada, cal fer inscripció prèvia abans del 20 de novembre a www.digitalgranollers.cat/labs.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×