Autor Cultura
24 desembre 2014 a 16:30

El cor Gospel Joy La Garriga participarà al I Cicle de Gospel de Catalunya

0 Flares 0 Flares ×

Farà tres actuacions i tancarà el programa al març

cartell gospel

El cartell del I Cicle de Gospel i Espirituals de Catalunya // Imatge cedida pel Museu Europeu d’Art Contemporani

L’agrupació coral de la Garriga, Gospel Joy, participarà l’any que ve al I Cicle de Gospel i Espirituals de Catalunya que començarà el proper mes de gener al Museu Europeu d’Art Contemporani (MEAM). A més d’aquest grup, la programació inclou la participació de set corals més catalanes Sedeta Gospel Singers, Tretze Veus, Blaikorus, Gospel Sons, Més Gospel, Grup Vocal Zetzània i Edwin Seerutton’s Ensemble, que oferiran les seves actuacions al mateix museu on, actualment i fins el mes de març, hi ha exposada la mostra Una passejada per l’obra de Josep Llimona.

El programa del I Cicle de Gospel i Espirituals de Catalunya començarà el proper dijous 8 de gener i s’estendrà fins el proper 26 de març. El grup de gospel de la Garriga actuarà el 29 de gener, el 26 de febrer i tancarà el programa del cicle el proper 26 de març. Totes les actuacions es faran a les 20.30 hores.

Va ser al 2000 quan va néixer el projecte del cor Gospel Joy La Garriga iniciat pel pianista Moisès Martínez, que havia exercit com a director musical d’una de les primeres formacions gospelianes el cor Gospel Barcelona. Format al principi per un petit grup de persones apassionades pel món del Gospel, amb el pas dels anys, s’ha anant incrementant fins arribar a tenir en aquests moments una trentena de cantants i tres músics, dirigits per l’actual director, Ivan Sanmartín.

El cor està composat per persones de totes les edats que han anat aprenent i transmeten al públic tota l’energia i positivisme d’aquest estil musical d’origen afroamericà. En el seu repertori compten amb temes clàssics del bagatge de la música espiritual negra però també hi ha lloc per a composicions d’autors de Gospel més actuals com Kirk Franklin, Richard Smallwood, Emmanuel Djob o Keneth Paden. El cor “Gospel Joy La Garriga” ha publicat el seu primer disc titulat “Seasons of Joy”, que van presentar al desembre de 2011 al Teatre Auditori de Granollers.

Vicente Zumel i la seva parella, Roser Blues, són els promotors d’El I Cicle de Gospel i Espirituals de Catalunya, i tots dos estan al capdavant del programa La Hora del Blues que s’emet a Ràdio Pica des de l’any 1981.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×