Autor Societat
30 gener 2015 a 09:45

Protecció Civil manté l’Alerta del PROCICAT per aquest matí

0 Flares 0 Flares ×

La ratxa de vent més alta, a l’estació de Puig Sesolles (151 km/h)

Vehicle de Protecció Civil // Foto: Joan Murcia

Vehicle de Protecció Civil // Foto: Joan Murcia

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) mantindrà activada la fase d’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents, ja que es preveu que encara puguin afectar durant el matí de manera generalitzada al territori.

Fins a les 7h d’aquest matí, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 266 trucades per incidents relacionats amb el fort vent, la majoria d’elles al Vallès Occidental i al Barcelonès, i principalment per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà que ha patit desperfectes pel vent o també, amb perill de caure, arbres i branques caiguts arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas.

Una persona ha estat lleument ferida per la caiguda d’un tendal a Gavà i ha estat atesa pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Al Vallès Oriental s’han efectuat 25 trucades, essent una de les comarques on més se n’han rebut, després del Vallès Occidental (57), el Barcelonès (43) i el Baix Llobregat (37).

De tots aquests els avisos, rebuts entre les 22h d’ahir i les 7h d’aquest matí, 157 s’han detivat als Bombers de la Generalitat de Catalunya, mentre que els altres 24 han estat atesos pels Bombers de Barcelona. A la Regió Metropolitana Nord se n’han registrat un un total de 65. En total, els Bombers han realitzat 83 serveis.

En aquests moments, segons el Servei Català de Trànsit, no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana extremar la precaució a l’hora de conduir, i evitar en la mesura del possible circular amb moto o bicicleta al llarg d’aquest matí.

La ratxa de vent més forta s’ha registrat en l’estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya situada a Puig Sesolles, al Vallès Oriental, on s’ha registrat una ratxa de 151 km/h. També al Vallès, a Caldes, s’ha registrat una ratxa de 94 km/h. L’episodi de fort vent es mantindrà encara al llarg del matí amb ratxes fortes o molt fortes a bona part del país.

El Departament d’Ensenyament present al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat ha confirmat que no s’ha comunicat el tancament de cap centre escolar aquest matí.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×