Autor Política
12 febrer 2015 a 14:00

Rafael Ros, candidat a l’alcaldia per CiU a La Roca del Vallès

0 Flares 0 Flares ×

Vol continuar el treball de l’anterior mandat

El candidat de CiU, Rafael Ros // Imatge cedida per CiU La Roca

El candidat de CiU, Rafael Ros // Imatge cedida per CiU La Roca

El passat dimarts, 10 de febrer, es va celebrar l’assemblea de l’agrupació local de CDC de La Roca del Vallès al local social del carrer Catalunya, 89, per tal de designar el candidat a l’alcaldia per a les properes eleccions municipals del 24 de maig. L’elegit per unanimitat va ser Rafael Ros Penedo, que és l’actual alcalde del municipi.

En la seva presentació, Rafael Ros va voler destacar les dues línies principals en què s’hauria d’estructurar enguany la campanya electoral: en clau municipal i en clau nacional.

Respecte a la política municipal, partint de l’alcaldia, Rafael Ros continuarà implementant el model de municipi que millori les condicions de vida dels ciutadans, seguint amb l’obra de govern que ha dotat La Roca del Vallès d’espais públics i equipaments de qualitat. En clau nacional, la formació nacionalista creu que els ajuntaments són estructures d’estat, i per tant han de ser decisius al costat del President de la Generalitat i del Parlament de Catalunya en el procés de transició nacional del nostre país cap a la llibertat.

En l’anàlisi del mandat que està a punt d’acabar, molt marcat per l’economia i per la sentència del pavelló poliesportiu que va obligar l’Ajuntament a entrar en Pla d’ajust l’any 2012, obligant a no poder disposar de crèdit per fer inversions. Un dels principals èxits d’aquest mandat és el sanejament econòmic de l’ajuntament, l’amortització de més de 3 milions d’euros de crèdits, reduint la ratio d’endeutament al 65%, quan l’any 2010 l’havien trobat al 110%. Això va permetre sortir del Pla d’ajust en només 2 anys i mig.

Ros va destacar, en aquest sentit, que malgrat les dificultats econòmiques, el mandat ha estat ple de fites, èxits i realitzacions: l’ampliació del parc Serralada Litoral, protegint per sempre àmbits com MaiolsCan Planas, la declaració de municipi turístic, l’ampliació del centre comercial de La Roca Village, que va generar 300 llocs de treball directes; o la implantació de Mc Donald’s amb 30 llocs de treball directament de la bossa de treball municipal. També va destacar la finalització de les obres de l’escola La Torreta, que es va poder posar en servei; i també l’anella viària que ha permès començar les obres de pacificació del carrer Catalunya, convertint la carrera en carrer i donant prioritat a les persones. Pel què fa a l’àmbit de participació ciutadana, l’alcalde va destacar els diversos processos oberts, així com la constitució del Consell del Poble de La Torreta.

En una altra línia, Ros es va comprometre a formar una llista d’unitat, molt transversal i integradora, que tingui en compte les diverses sensibilitats dels 3 pobles que conformen el municipi de La Roca del Vallès, i dels diversos sectors de la societat, amb l’objectiu de trencar amb la històrica divisió del poble. En aquest sentit, Rafael Ros va destacar que els dos governs de CiU han aportat estabilitat política al municipi, aportant “un nou estil de fer política, amb educació i respecte envers l’adversari, i introduint la cultura del pacte i del diàleg, fent possibles pactes amb partits tan diferents com ERC o el PP, sempre en clau local, posant el municipi com a prioritat per endavant, i aparcant debats identitaris en els que ideològicament estem a les antípodes“, va declarar, i va afegir que “fins i tot hem arribat a acords puntuals amb PSCICV“.

Finalment, Rafael Ros va destacar que es presentava a l’alcaldia perquè creu en el municipi que estima, en la seva gent i les seves potencialitats, i perquè encara queda molta feina per fer. També va aprofitar per agrair les mostres de suport que va rebre davant la resolució del Tribunal de Cuentas (veure notícies) que va arxivar del tot les diligències.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×