Autor Cultura
13 abril 2015 a 15:30

Arriba el joc lingüístic “Endevina-la!” als comerços de Granollers

0 Flares 0 Flares ×

Vol promoure l’ús de la llengua catalana a les botigues

Joc lingüístic "Endevina-la!" als comerços de Granollers /// Imatge del web de l'Ajuntament de Granollers

Joc lingüístic “Endevina-la!” als comerços de Granollers /// Imatge del web de l’Ajuntament de Granollers

La iniciativa, que l’any passat es va celebrar per primer cop als comerços de Canovelles, arriba enguany a dos municipis més: Granollers i Sant Celoni.  El proper divendres 17 d’abril, a les 19 h, al carrer de les Travesseres, a l’alçada de la plaça de la Caserna, es presenta ”Endevina-la!”, el joc de llengua organitzat pel Servei Local de Català de Granollers, l’Associació de Botiguers La TraCa i l’Ajuntament.

El joc pretén promoure l’ús de la llengua catalana al comerç d’una manera lúdica i engrescadora i propiciar que la gent s’acosti als establiments comercials per participar en un joc de llengua. La proposta es durà a terme entre el 17 d’abril i el 29 de maig a una quarantena de comerços de Granollers associats a La Traca (localitzats als carrers Travesseres, Catalunya, Santa Elisabet, Corró i a la plaça de Maluquer i Salvador). Cada establiment tindrà en un lloc visible un cartell amb un dels jeroglífics del concurs i les butlletes corresponents perquè els clients les emplenin amb la solució.

El divendres 5 de maig, a les 19 h, també al carrer de les Travesseres, es farà el sorteig públic entre totes les butlletes i es lliuraran tres premis: un d’infantil, un per als adults encertants i un altre per als participants.

La presentació del joc es farà divendres 17 d’abril en un acte en què s’explicaran contes infantils, a càrrec de Rosa Pinasa; se seguirà amb l’explicació del mecanisme per resoldre els jeroglífics, a càrrec de l’autor, Jordi Esteban, qui també farà un apunt sobre el llibre que acaba de publicar Mots amagats. 500 enigmes per descobrir, 500 motius per aprendre,i finalitzarà amb l’explicació del funcionament del joc a càrrec de Núria Sala, del Servei Local de Català de Granollers.

Joc lingüístic "Endevina-la!" als comerços de Granollers /// Imatge cedida per l'Ajuntament de Granollers

Joc lingüístic “Endevina-la!” als comerços de Granollers /// Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×