Autor Societat
11 maig 2015 a 12:00

Activada aquesta matinada l’alerta del PLASEQCAT per una reacció no controlada en un reactor químic en una empresa de Parets del Vallès.

2 Flares 2 Flares ×

Encara se’n desconeixen les causes

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’Alerta per una reacció no controlada que ha tingut lloc en un dels reactors a la indústria Stahl Ibérica, S.L. de Parets del Vallès. La substància implicada en l’incident ha estat poliuretà.

 L’avís s’ha rebut a les 3.37 hores quan s’ha detectat una reacció no controlada en el reactor de poliuretà de 12 tones de capacitat i que s’ha produït per causes que a hores d’ara encara es desconeixen. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins el lloc, han inspeccionant el sistema junt amb els tècnics de l’empresa per intentar abaixar la temperatura del reactor, després d’haver establert un perímetre de seguretat.

No hi ha hagut cap afectació personal i no s’ha produït risc químic per a la població. Un cop rebaixada la temperatura, s’ha donat per normalitzada la situació. Ha estat passades les 6 de la matinada.

Fins al lloc també s ‘hi han desplaçat, a banda dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques i la Policia local.

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×