Autor Societat
12 novembre 2015 a 13:00

El Cat Salut posa en marxa 20 noves ambulàncies al Vallès Oriental

0 Flares 0 Flares ×

Finalitza la renovació de tota la flota d’ambulàncies del SEM

Ambulància SEM

Ambulància SEM // Imatge extreta de WIkicommons

Dins el concurs de Transport Sanitari Integrat es posa en funcionament les noves unitats al Vallès Oriental.

Comencen a donar servei 20 noves ambulàncies: 16 de Suport Vital Bàsic (SVB), integrades per dos Tècnics d’Emergències Sanitàries (TES), 3 de Suport Vital Avançat (SVA) integrades per un TES, un infermer i/o un metge, i 1 vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) integrat per un metge i un TES, que donaran servei a més de 400.000 ciutadans.

El Sistema d’Emergències Mèdiques s’encarrega de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, per tal de millorar la coordinació de les dues modalitats de transport.

El model millorat replanteja els recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori. El VIR està en funcionament des de fa sis mesos mostrant resultats òptims.

La pintura base de les noves unitats és d’un sol color per tal d’evitar ratllades o cops. A més s’ha incorporat canvi automàtic i tecnologia d’il·luminació per led. També s’ha actualitzat tota l’electromedicina de les ambulàncies. A banda, s’han ampliat equipaments com el sistema de retenció, mobilització i immobilització.

Les comunicacions entre les ambulàncies i la Central de Coordinació Sanitària del SEM es portaran a terme a través d’un PC embarcat. L’ordinador portarà instal·lat un navegador amb un programa específic per a emergències.

El contracte de prestació del servei de transport sanitari integrat de Catalunya garanteix un augment del nombre d’hores en un 5,29% i manté els llocs de treball i el nombre de vehicles que presten servei.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×