Autor Societat
14 desembre 2015 a 13:00

Desmantellat un grup criminal que havia robat en un estanc de Lliçà de Vall

9 Flares 9 Flares ×

Estava especialitzat en assaltar empreses i locals comercials

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra // Foto: Sergi Colomer

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Robatoris amb Força, van desmantellr un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força, principalment  en estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), en diverses localitats de Catalunya i d’altres de l’Estat espanyol.

Els Mossos d’Esquadra van  detenir el passat 28 d’octubre, en el marc d’una investigació iniciada el mes de setembre, un dels membres del grup, de 23 anys, de nacionalitat italiana i veí d’Hospitalet de Llobregat i van emetre dues ordres de recerca i detenció policial per als altres dos components, de 30 i 35 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de la mateixa localitat. Aquests últims van ser detinguts el 2 de desembre de 2015.

La investigació es va iniciar quan la Unitat Central de Robatoris amb Força va obtenir informació sobre l’activitat criminal d’un grup de lladres amb un alt grau d’organització i especialització, que es dedicava a cometre robatoris amb força en estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) i en d’altres empreses o establiments comercials com estancs.

Els lladres sempre utilitzaven el mateix modus operandi. Es desplaçaven amb el seu vehicle particular per seleccionar els objectius a violentar.  Un cop tenien decidit els establiments que volien assaltar  compraven les eines necessàries per assegurar el robatori per, finalment, fer la recerca de vehicles amb una gran capacitat de càrrega com furgonetes o petits camions per sostreure’ls i utilitzar-los per cometre el robatori.

Ja amb el vehicle sostret es dirigien cap al local triat per violentar-lo i sostreien principalment la caixa forta o d’altres productes com tabac o licors, que es poden vendre fàcilment al mercat negre.

El grup criminal desmantellat utilitzava l’encastament, tot i que en altres casos utilitzaven el butró o la fractura de portes i finestres per poder accedir a l’interior de les empreses.

Als detinguts se’ls atribueixen nou robatoris en empreses ubicades a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol

-       Set robatoris en estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles a , Granyanella (Segarra), Manresa (Bages), Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Barbastro (Osca) i Osca.

-       Un en una empresa de begudes de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), un altre en un estanc de Lliçà de Vall (Vallès Oriental) i un, en grau de temptativa, en una empresa de Fogars de la Selva (La Selva).

A banda, també se’ls ha encausat  per quatre robatoris i furt d’ús de vehicles, falsificació documental, delicte contra la seguretat vial, delicte d’atemptat i de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat.

9 Flares Twitter 0 Facebook 8 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 9 Flares ×