Autor Societat
24 juliol 2017 a 10:00

Brightsight ha adquirit l’ start-up catalana Bitwise

0 Flares 0 Flares ×

Oferirà serveis d’avaluació de seguretat TIC a companyies de tot el món 

Portal web Caixabank

L’empresa de ciberseguretat Brightsight, dels Països Baixos, ha obert a Sant Cugat del Vallès la seva primera seu fora del país amb la previsió de crear 40 llocs de treball en tres anys. L’empresa, que ha adquirit l’start-up catalana Bitwise ja compta amb un equip de 6 enginyers experts en ciberseguretat a les noves oficines i donarà servei des de Sant Cugat a tot el món.
Per aquest projecte d’inversió Brightsight ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. L’empresa ofereix a altres companyies serveis d’avaluació de seguretat TIC en àmbits com els sistemes de pagament, la identificació electrònica, els certificats digitals, els dispositius de comunicacions o en el sector de l’automoció.
Segons el director de la seu de Sant Cugat i responsable de Desenvolupament de Negoci de Brightsight, Xavier Vilarrubla, l’empresa ha decidit obrir les oficines a Catalunya “arrel de l’adquisició de l’start-up Bitwise, fet que ens dóna una capacitat i expertesa inicial molt potent poder seguir creixent i captant talent de joves professionals en el camp de la seguretat i per estar a prop de clients rellevants que tenim a l’àrea”. Vilarrubla també destaca el fet que “Barcelona és un pol tecnològic molt important de cara noves tecnologies, com per exemple les derivades de les smart cities i l’automoció”.
La companyia, que va iniciar la seva activitat fa més de trenta anys, té la seu a Delft, al sud-oest d’Amsterdam, i compta amb 150 treballadors a nivell mundial. Recentment també ha obert un laboratori a Pequín, a la Xina.
Actualment, segons dades d’ACCIÓ, hi ha 597 empreses dels Països Baixos establertes a Catalunya, un 8,4% de les 7.086 multinacionals amb presència al nostre país. De fet, amb l’objectiu de reforçar les relacions comercials entre Catalunya i els Països Baixos, ACCIÓ obrirà aquest 2017 una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Amsterdam, un mercat estratègic també per a les empreses catalanes. Aquesta nova oficina posarà l’accent en la cooperació tecnològica internacional per la presència d’un sector molt enfocat a la innovació i la sostenibilitat, que concentra moltes seus de multinacionals amb fortes inversions en R+D. És una regió amb molta presència de fons d’inversió i business angels i on hi ha establertes 192 filials d’empreses catalanes, que presenta un alt potencial per buscar projectes conjunts en l’àmbit de la indústria 4.0.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×