Autor Societat
10 novembre 2018 a 10:00

L’ICAM permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques

0 Flares 0 Flares ×

Segons ha informat la Conselleria de Treball

ICAM Parc Sanitari Pere Virgili//Foto: Viquipedia commons

ICAM Parc Sanitari Pere Virgili//Foto: Viquipedia commons

Segons ha traslladat la Conselleria de Treball a la CGT de Catalunya, l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques que es facin a treballadors i treballadores en situació de baixa laboral.

Aquest canvi ve motivat com a conseqüència de la campanya de protestes, concentracions i ocupacions de la seu de l’ICAM, situada a Barcelona, i les posteriors reunions, que es van realitzar des de la CGT de Catalunya i l’organisme contra el que el sindicat entenía com una actitud economicista de l’ens públic.

“L’Institut denega incapacitats permanents basant-se en criteris d’estalvi econòmic i no situació objectiva del treballador o treballadora” segons el Sindicat. També explica el sindicat que “A més altes mèdiques, més ingressos percebuts des de la Seguretat Social, segons una clàusula del conveni de col·laboració entre aquests dos organismes”.

Ara, gràcies a aquest acord, qualsevol treballador o treballadora podrà ser acompanyat sindicalment quan hagi d’anar a l’ICAM per un tema relacionat amb la seva salut laboral, amb tot el recolzament que comporta. CGT, afegeix “Tenim clar que la nostra salut és una part central de la nostra lluita sindical i ara recollim un fruit de la pressió exercida”. Per acabar afirmant “Un resultat que ens anima a perseverar en la defensa de la nostra salut com a treballadores i treballadors, davant l’ICAM, les mútues i allà on calgui”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×