Autor Societat
29 Setembre 2014 a 17:00

Més de 130 activitats en la Setmana de la Custòdia del Territori

L’objectiu és conservar els espais naturals

Imatge del web de Land Life Week

Imatge del web de Land Life Week

El passat divendres 26 de setembre va començar la 2a Setmana Europea de la Custòdia del Territori. Entitats i associacions de tot el territori promouen més de 130 activitats per conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.

Aquesta jornada, que clou el proper 5 d’octubre, ha estat possible gràcies a la suma d’accions conjuntes organitzades tant per persones com per institucions que vetllen per la conservació i gestió del patrimoni natural, rural i urbà. La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’organitza en el marc del projecte LandLife, i compta amb el suport de la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu principal és augmentar i enfortir el coneixement sobre la custòdia el territori en la societat europea, i involucrar a la major quantitat de gent possible i promoure l’impacte del projecte LandLife a Europa. D’aquesta manera, la jornada esdevé una gran oportunitat per mostrar i implicar a la ciutadania catalana en la cura de la terra, i per posar en valor aquelles iniciatives relacionades amb la conservació del territori i el patrimoni natural de Catalunya.

La custòdia del territori és un concepte emergent que pretén involucrar a la societat en la conservació de la naturalesa, el paisatge i el patrimoni cultural. Les entitats, organitzacions de custòdia assessoren els propietaris perquè adoptin mesures orientades a la conservació dels valors i els recursos de les finques en custòdia.

Per a més informació sobre les activitats o altres temes, podeu visitar la pàgina web de Land Life Week.

Switch to mobile version