Autor Entitats
29 Setembre 2014 a 16:00

SabadellUrquijo destina ingressos a 6 projectes de responsabilitat social

Yatenga, Proacis o Càritas són algunes de les entitats receptores

Entrega de les donacions divendres a Madrid // Imatge cedida per Banc Sabadell

Entrega de les donacions divendres a Madrid // Imatge cedida per Banc Sabadell

El Banc Sabadell segueix amb la metodologia de revertir part dels seus recursos a programes d’acció social. A través de SabadellUrquijo Banca Privada, que posseeix dos dels tres fons ètics de l’estat espanyol, destina un 50% dels recursos a programes pel desenvolupament social. A més, també ha proporcionat el 35% dels recursos de Sabadell BS Inversió Ètica i Solidària a Càritas Espanyola, que dirigeix el programa Càritas davant la crisi.

Anualment, la Comissió Ètica de la unitat valora quins destinataris mereixen aquest recurs tot analitzant la situació desfavorida de cadascun.

6 projectes reben ajuda econòmica

Enguany, han estat 6 els projectes escollits, tant de fora com del país, per a rebre la quantitat. La dotació, doncs, s’ha atribuït a: el Banco de Alimentos de la Costa del Sol, que ha proposat destinar recursos alimentaris a persones amb risc d’exclusió social; l’escola africana Yatenga, que pretén corregir la manca d’higiene i millorar la qualitat de vida dels alumnes; la fundació madrilenya Proacis, que vol potenciar la integració dels nens de l’Àfrica; la Fundación Hogar Santa Lucía de la Corunya, que estableix un servei de menjador per a dones sense sostre i l’Associació Vida Independent de Barcelona amb el seu projecte, Torna a casa amb ajuda.

En la seva última reunió, la Comissió Ètica de SabadellUrquijo va determinar que l’ajut econòmic també arribaria a la Fundación Padre Garralda-Horizontes Abiertos, l’Alberg de Sant Joan de Déu, a Mans Unides, a la Fundació Síndrome de Down, a la Fundació Proclade, a Entre-Culturas, a Dentistes sense Fronteres i a la Fundació Comtal.

La cerimònia solidària

L’entrega de les dotacions econòmiques  als representants de les associacions es va celebrar a Madrid aquest 26 de setembre. L’acte, presentat pel president del Consell Assessor de SabadellUrquijo, Francisco Vallejo, també va comptar amb la presència del director general Ismael Picón, la consellera Macarena Aguirre, la presidenta de l’AECC, Isabel Oriol i el seleccionador de la selecció espanyola i membre de la Comissió Ètica, Vicente del Bosque.

Switch to mobile version