Autor Societat
27 Octubre 2014 a 13:30

Creu Roja crea la sèrie “A prop, més que mai”

Coproduïda per la Xarxa de Comunicació Local

Imatge promocional de la sèrie documental "A prop, més que mai"

Imatge promocional de la sèrie documental “A prop, més que mai” // Imatge cedida per Creu Roja Terrassa

Creu Roja Catalunya ha creat una sèrie documental coproduïda per la Xarxa de Comunicació Local, sobre la tasca social del voluntariat de l’entitat, titulada “A prop, més que mai”.

Aquest projecte ha estat engegat per La Xarxa i la Creu Roja a Catalunya amb un doble objectiu, d’una banda, mostrar els efectes de la crisi en la societat catalana, i de l’altra donar valor a les accions del voluntariat de l’entitat humanitària al conjunt del país, per tal de respondre a les situacions de vulnerabilitat.

Per tal d’aconseguir-ho, s’aprofita la presència de La Xarxa al territori a través de les televisions locals. Desinteressadament, els canals s’han implicat en una iniciativa que dóna visibilitat als projectes de lluita contra la pobresa que la Creu Roja duu a terme arreu del país per mitjà de 89 assemblees territorials i la tasca de 18.553 voluntaris.

El canal vallesà Vallès Oriental Televisió (VOTV) ha produït un capítol en el que es recullen les imatges de la feina del voluntariat per ajudar la gent gran de Granollers a través de diferents accions, com ara el seguiment telefònic de les persones que viuen soles, o tenen problemes de mobilitat. En aquest capítol també es mostren els tallers de memòria amb els quals es manté la ment activa, així com també el repartiment d’aliments i productes de neteja als usuaris en situació de més vulnerabilitat.

Aquesta és la primera vegada que La Xarxa i Creu Roja treballen en una experiència d’aquestes característiques, que ha comportat la implicació tant de la xarxa territorial de la Creu Roja com de les televisions locals. Concretament hi ha participat 13 assemblees de la Creu Roja, 12 televisions de proximitat, 70 testimonis i s’han enregistrat més de 150 hores de rodatge.

La sèrie “A prop, més que mai”, s’emmarca dins l’Aliança humanitària per a l’alimentació infantil, una iniciativa de la Creu Roja que intenta aconseguir recursos de la ciutadania, empreses, i en general, de tota la societat, per tal de garantir l’accés a una alimentació sana, equilibrada i completa dels infants de Catalunya en situació de risc d’exclusió social.

Switch to mobile version