Autor Entitats
10 Octubre 2014 a 09:00

Els Bombers de Granollers participen al “World Rescue Challenge”

Es tracta del campionat mundial de rescats en accidents de trànsit

Equip del parc de Lleida realitzant la maniobra complexa en el X Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico a Bilbao

Equip del parc de Lleida realitzant la maniobra complexa en el X Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico a Bilbao // Imatge cedida per Bombers de la Generalitat

Ahir va començar el World Rescue Challenge (WRC) 2014, el campionat de rescats en accidents de trànsit que, enguany, es celebra a les instal·lacions del Fire Service College (FSC) a Moretonin-Marsh a Gloucestershire (Anglaterra). En aquesta edició, que durarà fins el proper diumenge 12 d’octubre, participen dos equips dels Bombers de la Generalitat, que compten amb un reconegut prestigi internacional en aquest àmbit, concretament dels parcs de Granollers i Lleida, els quals hauran de realitzar maniobres de rescat de persones que, després de patir un accident amb el seu vehicle, hi han quedat atrapades.

Els bombers dels parcs de Granollers i Lleida són els que van quedar millor classificats d’entre els equips participants dels Bombers de la Generalitat en la desena edició de l’Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, acte organitzat per l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT), celebrat el passat juny a Bilbao.

Aquest esdeveniment, amb el fonament bàsic de la formació, és una gran oportunitat perquè els equips de Bombers d’arreu del món comparteixin tècniques, protocols d’actuació i avenços en matèria de rescat de víctimes en accidents de trànsit. A més, el campionat comptarà amb la participació del sergent Roger Llinàs, responsable de salvament en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat, el qual formarà part de l’equip de jutges de l’APRAT.

Equip del parc de Granollers realitzant la maniobra complexa en el X Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico a Bilbao

Equip del parc de Granollers realitzant la maniobra complexa en el X Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico a Bilbao // Imatge cedida per Bombers de la Generalitat

Dinàmica de competició

Tots els equips hauran de realitzar tres maniobres de rescat en uns escenaris simulats d’accidents de trànsit amb persones atrapades:

  • La “ràpida”, amb un temps màxim de 10 minuts.
  • La “limitada”, on està prohibit l’ús d’eines hidràuliques , amb un temps màxim de 20 minuts.
  • La “complexa”, on hauran de rescatar dues víctimes en un temps de 30 minuts.

Paral·lelament, es valorarà també el millor comandament i el millor sanitari, així com el millor equip tècnic.

Estadísticament, els accidents de trànsit són una part destacada en la carta de serveis dels Bombers de la Generalitat. Només el 2013, el nombre d’intervencions dels Bombers en accidents de trànsit van arribar a la xifra de 6.284. És per aquest motiu que el col·lectiu treballa i es forma per millorar la resposta i les tècniques de rescat en aquest tipus de serveis on acostumen a haver-hi persones afectades.

Les empreses Abertis Autopistes i Fundació Mutual de Conductors amb qui la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) té un conveni de col·laboració i esponsorització han aportat ajudes per fer possible la participació dels equips catalans en aquest tipus d’esdeveniments.

Switch to mobile version