Autor Societat
23 Octubre 2014 a 11:00

Els Mossos i SCT inicien una campanya per reduir els accidents de trànsit

Les distraccions al volant són la principal causa de sinistres

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

Sota el lema “Copilot, no permetis distraccions”, els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Transit volen conscienciar la població del perill que comporten les distraccions durant la conducció, principalment a causa de l’ús dels telèfons mòbils i navegadors. És per això que, de manera conjunta, han impulsat una iniciativa per tal d’aturar aquest fet, que ja es considera una situació de risc. Es tracta d’una campanya de control de les distraccions en la conducció que es realitzarà durant aquesta setmana, en la que participaran un total de 2.739  Mossos, els agents de les Àrees Regionals de Trànsit, la seguretat ciutadana i l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

El perill del telèfon mòbil en la conducció

Pel que fa al SCT, ha creat un avís sobre l’ús d’aparells electrònics i la repercussió perjudicial que genera en el conductor. Des de principis d’any, les distraccions al volant han suposat un 26,4% de la causa d’accidents i l’any passat es situava en un 22,7%, la segona posició entre les causes principals. Els mateixos estudis reflecteixen que un 42% dels accidents relacionats amb la telefonia es van produir al respondre, un 29% pel manteniment d’una conversa i un 20% a l’hora de fer la trucada.

Quant a les infraccions descrites pels Mossos, se sap que l’any 2013 el 90% les van causar l’ús del telèfon mòbil. Des de principis d’any, el percentatge s’ha reduït a poc més d’un 87,5% envers el total de denúncies.

Els experts asseguren que l’ús de la telefonia al volant genera una situació de risc equivalent a la que es produeix quan el conductor circula sota els efectes de l’alcohol.

Switch to mobile version