Autor Ensenyament
27 Octubre 2014 a 12:00

Èxit del Projecte Xarxa de Sant Celoni

Ha comptat amb la col·laboració de les entitats del municipi

Projecte Xarxa // Imatge del web de l’Ajuntament de Sant Celoni

Projecte Xarxa // Imatge del web de l’Ajuntament de Sant Celoni

El Projecte Xarxa d’inclusió d’infants i joves celonins ha rebut una bona acollida entre les famílies, les escoles, les entitats i l’Ajuntament de Sant Celoni. Gràcies al programa, 92 infants i joves de 3 a 18 anys de la ciutat van participar durant el curs passat a les diverses activitats organitzades per 27 entitats de Sant Celoni, entre les quals es troben l’AMPA Escola Josep Pallerola i el Centre Municipal d’Expressió, entre d’altres.

Projecte Xarxa, creat al 1997, és un recurs social i pedagògic que busca millorar l’èxit educatiu i la cohesió social a través de diferents activitats. Les comissions socials de cada centre educatiu són les encarregades de proposar els alumnes amb necessitats educatives i inscriure’ls a les activitats.

Als espais de valoració s’ha destacat que les entitats participants al projecte han tractat als nens “amb gran sensibilitat, amb un gran sentit de la responsabilitat i amb gran qualitat humana, vetllen pel seu benestar a nivell físic, psíquic i social en el seu espai“. El diferent personal ha actuat com a referent positiu a través de la seva relació afectiva i del seu exemple de bona conducta, ajudant a fomentar l’autoestima, l’autonomia, el respecte i la cohesió de grup. A més, l’enquesta realitzada a les famílies recull un “alt grau de satisfacció vers l’atenció rebuda per l’entitat i pel seu personal”. Júlia de la Encarnación, regidora de Cultura i Educació, ha agraït la tasca a les entitats participants i les ha encoratjar a “a seguir treballant per la inclusió d’aquests infants i joves per contribuir a una educació equitativa amb igualtat d’oportunitats”.

Les entitats que col·laboren amb el Projecte Xarxa són: AMPA Escola Josep Pallerola i Roca, AMPA Escola Montnegre, AMPA Escola Soler de Vilardell, AMPA Institut Escola La Tordera, Col·legi Cor de Maria, Col·legi La Salle, Escola l’Avet Roig, Institut Baix Montseny, Associació Creatius plàstics Jorca, Club Bàsquet Sant Celoni, Club Esportiu Sant Celoni, Club Tennis Sant Celoni, Penya Barcelonista Sant Celoni, Club Volei Sant Celoni, Escola de Dansa Marga Pastells, Club Pati Sant Celoni-hoquei,Club Patinatge Artístic Sant Celoni, Club futbol Sala Sant Celoni, Club Judo Baix Montseny, Amics tennis taula,Club tir amb Arc, Grup Escola Erol, Unió Batllorienca, Club Esportiu la Batllòria, Almada Horitzons, Centre Municipal d’Esports Sot de les Granotes-UFEC, Centre Municipal d’Expressió.

Switch to mobile version