Autor Política
31 Octubre 2014 a 15:00

L’Ajuntament de Mollet es vol adherir al Pacte d’Estat per la infància

L’equip de govern ho proposarà al proper ple extraordinari

Imatge de l'alcalde Josep Monràs i el regidor José Maria Garzón en l'últim Ple. // Foto: Jaime Blanco.

Imatge de l’alcalde, Josep Monràs, i el tinent d’alcalde, Josep Maria Garzón, en l’últim Ple. // Foto: Jaime Blanco.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet presentarà una moció al Ple extraordinari sobre l’estat de la de ciutat del 3 de novembre perquè el municipi s’adhereixi al Pacte d’Estat per la Infància, impulsat per UNICEF. Aquest pacte té l’objectiu de combatre l’empobriment de l’estat del benestar i la pobresa infantil. Pel moment només s’hi han afegit quatre municipis.

Aquesta resolució és el resultat directe de les retallades que han debilitat greument l’estat del benestar desde l’inici de la crisi econòmica. La situació ha afectat fortament a les famílies i, sobretot, a les futures generacions.

Les dades d’UNICEF reflecteixen que Espanya ha perdut dècades de progressos en protecció infantil, i assenyala als joves i als nens com un dels col·lectius més afectats per les retallades. És per això que el Fons de Nacions Unides per la Infància proposa realitzar un pacte d’estat per abordar canvis concrets en polítiques públiques per recuperar el benestar perdut.

Rebuig als nous Pressupostos d’Estat

En aquesta moció l’Ajuntament també mostra el seu desacord amb els Pressupostos de l’Estat pel proper any 2015, que encara empitjoraran més la situació. Les noves retallades faran que l’equip de govern hagi de dedicar més recursos dels previstos per ajudar a les famílies més desafavorides.

Switch to mobile version