Autor Societat
31 Octubre 2014 a 11:30

Sant Celoni engega una campanya per conscienciar els propietaris de mascotes

Vol regular la presència d’animals al carrer

Ajuntament de Sant Celoni

Ajuntament de Sant Celoni // Imatge cedida per Wikimèdia Commons

L’Ajuntament de Sant Celoni ha posat en marxa una campanya per conscienciar els propietaris d’animals de les seves responsabilitats. Com a objectiu final, la iniciativa pretén reduir la presència de mascotes als carrers de la vila. La campanya, que ja fa algunes setmanes que funciona, s’ha dividit en tres fases: una primera per recordar als amos les seves responsabilitats, una segona per aletar-los de les sancions que se’ls poden imposar i una darrera dedicada a la interposició de multes per infraccions.

Amb la campanya, l’Ajuntament vol recordar als propietaris alguns dels aspectes que han de tenir en compte. En aquest sentit, des del consistori insisteixen en l’obligatorietat de tenir els animals censats i identificats amb microxip. A més, també és obligatori que els amos portin les seves mascotes lligades pel carrer i que diguin els animals perillosos amb morrió. Un altre dels elements que el consistori ha inclòs a la campanya per fer-hi incidència és en la necessitat que els propietaris recullin els excrements de les seves mascotes.

La iniciativa l’estan desenvolupant conjuntament dues àrees de l’Ajuntament: la de Territori i la de Seguretat Ciutadans. A més, el consistori ha incorporat un agent cívic a la seva plantilla a través d’un pla d’ocupació que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Switch to mobile version