Autor Societat
30 Novembre 2014 a 09:00

150 restaurants en contra del malbaratament alimentari

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus acaba avui

Campanya Acaba't el plat a casa

Campanya “Acaba’t el plat a casa” // Imatge cedida pe Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Enguany, 150 restaurants de tot Catalunya han participat a la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que finalitza avui, i han format part en la campanya de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) contra el malbaratament d’aliments en el sector de la restauració i la prevenció de residus d’envasos.

Durant el transcurs de la setmana, l’ARC ha liderat cinc programes pilot de seguiment que han comptat amb la participació de restaurants de Castelldefels, Reus, Viobí d’Onyar, Morá d’Ebre i el Baix Empordà, així com de 108 establiments adherits a la iniciativa Acaba´t el plat a casa de la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

La campanya ha buscat minimitzar la quantitat de menjar que es llença durant els àpats, crear una cultura de sostenibilitat als restaurants, sensibilitzar el personal del sector i a la clientela i, entre d’altres, optimitzar el sistema perquè el menjar sobrer es derivi a bancs d’aliments, a l’alimentació animal o al compostatge.

S’han usat pòsters per mostrar a cuiners, cambrers i comensals l’evolució diària del malbaratament alimentari generat a la cuina i a la taula i els efectes negatius que aquest genera.

Pel que fa a la gestió dels restaurants, la iniciativa s’ha centrat en estratègies per millorar la producció, dissenyar bons menús, incorporar les mitges racions a la carta, ajustar les proporcions dels aliments, utilitzar tovallons de tela reutilitzables o, entres d’altres mesures, oferir plats fets amb cuina d’aprofitament de restes.

A partir d’ara, un cop finalitzada la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, coordinada per l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Recursos (ACR+), s’avaluaran les eines utilitzades i es farà una auditoria del malbaratament alimentari i de l’acceptació entre els professionals i els clients de les mesures que s’han incorporat, que servirà per a crear instruments de comunicació exportables a la resta de regions europees.

Switch to mobile version