Autor Bàsquet
26 Novembre 2014 a 17:45

600 jugadors de 50 equips participaran al Topbàsquet Ciutat de Sabadell

Hi competiran equips de Mollet

Topbàsquet

Josep Ayuso, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, presenta el torneig al costat dels seus organitzadors // Foto: Joan Murcia

La sisena edició del torneig Topbàsquet Ciutat de Sabadell tornarà a omplir la ciutat de joves jugadors i jugadores de bàsquet d’arreu del món. La competició es divideix en dues categories, mini i infantil, i hi participaran més de 600 jugadors provinents d’equips catalans, espanyols i de la resta del món. El torneig, que organitza el CB Escola Pia amb el suport de l’Ajuntament i la Federació Catalana de Bàsquet, se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de desembre i es repartirà per diversos pavellons de la ciutat.

Aquest any la competició també tindrà un marcat accent social. La organització destinarà un euro de cadascuna de les inscripcions a La Marató de TV3, que aquest any es dedica a les malalties del cor. En aquest sentit, també es retrà un homenatge durant l’entrega de premis a la jugadora Alícia Fernández Romero, del Club Bàsquet Benidorm, que amb només 16 anys va perdre la vida de manera sobtada mentre disputava un partit. A més, durant el torneig l’organització també farà una recollida d’aliments pel Rebost Solidari de Sabadell.

La competició es desenvoluparà a quatre pavellons de la ciutat: el de Cal Balsach, els pavellons del Sud i del Nord i el del CB Escola Pia. En les dues categories –que es dividiran entre equips femenins i masculins- hi competiran equips de renom com el Real Madrid, el FC Barcelona, El Tenerife, el Joventut de Badalona o l’Estudiantes, a més de clubs d’Estònia o Dinamarca, entre d’altres. En qualsevol de les quatre categories els equips jugaran un mínim de cinc partits, corresponents a una fase de grups inicial que donarà pas a la fase final eliminatòria.

Les finals de cada categoria –que inclouen dos partits: un per decidir el tercer i quart lloc i un altre per determinar el campió- es disputaran al Pavelló del Nord el dilluns 8 de desembre. Els equips Mini jugaran a dos quarts de 12, mentre que els infantils ho faran a tres quarts d’una. El lliurament de premis, que inclou guardons al Fair Play o als millors jugadors, es farà el mateix dia i al mateix lloc a les dues del migdia.

L’èxit de les edicions anteriors del torneig, que va ser reconegut l’any passat amb el premi a la capacitat organitzativa a la Festa Catalana de l’Esport, ha dut la Federació Catalana de Bàsquet a utilitzar-lo com a aparador. Aquest any aprofitarà la competició per celebrar un clínic impartit pels tècnics Joan Montes i Matero Rubio.

Equips participants:

Infantil Masculí: Real Madrid, Estudiantes, RC Náutico de Tenerife, FC Barcelona, Joventut de Badalona, Catalana Occident Manresa, CEB Llíria de València, BMS Basketballklubben Copenhagen (Dinamarca), BA Tallina Kalev (Estònia), CB Cornellà, AB Vendrell, Club Escola Sant Gervasi, UE San Cugat, CB Mollet, CE Sant Nicolau, i CE Escola Pia Sabadell.

Infantil Femení: RC Náutico de Tenerife, Easo SBT (Sant Sebastià), Joventut de Badalona, AE Boet Mataró, CE Sant Nicolau, CN Sabadell, CBF Cerdanyola, Joviat la Salle, CB Tarragona i CB Matadepera.

Mini Masculí: Joventut de Badalona, CB Cornellà, Sant Josep de Badalona, JAC Sants, Catalana Occident Manresa, CB L’Hospitalet, CB Granollers, RC Náutico de Tenerife, CEB Llíria de València, EB Horta Godella de València, CEB Girona, SESE, CB Matadepera, Club Escola Sant Gervasi, Masculí Maresme i Manyanet Molins.

Mini Femení: Barça CBS, Femení Maresme, Easo SBT Sant Sebastià, CBF Cerdanyola, CN Sabadell A, CE Sant Nicolau, CB Mollet i CN Sabadell B.

Switch to mobile version