Autor Economia
1 Novembre 2014 a 16:00

Aquest any ja en fa vint que el Banc Sabadell té seu a l’Índia

Dóna un 27% dels crèdits documentaris d’exportació

Deepesh Malaviya

Deepesh Malaviya, director de l’oficina de Banc Sabadell a l’Índia // Imatge cedida per Banc Sabadell

El 2014 el Banc Sabadell ha bufat les espelmes per celebrar les dues dècades que fa que es va instal·lar a l’Índia. El 1994, quan el mercat indi encara no despertava l’interès que genera ara, l’entitat catalana va decidir instal·lar-s’hi a través d’un conveni de col·laboració amb una empresa local. Deu anys més tard va obrir la seva pròpia oficina i avui, vint anys després, té una quota del 27’2% en crèdits documentaris d’exportació.

L’oficina del banc a l’Índia se situa a Nova Delhi i, en el seu moment, era l’única que una entitat financera espanyola tenia al país. Això va permetre a Banc Sabadell dominar el mercat bancari a la zona, canalitzant les demandes de les empreses espanyoles que tenien interès en fer el salt al mercat indi. La direcció i gestió de l’oficina la porta l’empresari local Deepesh Malaviya, un home que coneix bé el mercat i gaudeix d’una dilatada experiència en el sector financer.

L’Índia és un mercat que no ha parat de créixer en els últims anys. Amb una població de 1.200 milions d’habitants, és el segon país més poblat del planeta, només per darrera de la Xina. En les darreres dècades el nivell adquisitiu de la seva població ha augmentat i ara més d’un 30% dels indis disposen d’una renda econòmica còmoda i de bona formació. L’Índia va créixer un 5% l’any passat i importa gairebé el doble de productes espanyols dels que ven a Espanya.

Switch to mobile version