Autor Economia
26 Novembre 2014 a 16:30

Catalunya al front europeu de la fabricació sostenible

Sota el projecte Vanguard Initiative

Imatge cedida per l’Ascamm

Imatge cedida per l’Ascamm

Les 19 regions amb més tradició industrial, de les 273 que hi ha a Europa, han engegat la seva pròpia iniciativa de reindustrialització sota el nom de Vanguard Initiative, una iniciativa que posicionarà Catalunya com a regió capdavantera en la seva aplicació com a motor de fabricació sostenible a Europa.

Pel que fa al projecte, es portarà a terme una sèrie d’accions pilot d’innovació industrial. El primer d’aquests el colideraran les regions de Llombardia i Catalunya, les quals s’encarregaran de la fabricació eficient i sostenible del propòsit.

Segons van explicar recentment a Brussel·les els representants del projecte, la iniciativa no es basarà en recuperar activitat industrial com poden ser xemeneies o cadenes de muntatge sinó que focalitzaran més en el disseny, personalització del producte, manufactura neta robotitzada i en alguns casos, i per a moltes peces, impressió final 3D a casa del mateix client o en fab-labs urbans que vindrien a ser com les copisteries actuals.

Segons el Director de Programes Públic-Privats de Fundació Ascamm i coordinador de la iniciativa Factories of the Future a Catalunya, Joan Guasch: “els consumidors d’avui es convertiran parcialment en productors o, segons ja diem a Europa, en prosumidors“.

Switch to mobile version