Autor Societat
26 Novembre 2014 a 09:00

CGT convoca vagues a Renfe i Adif durant el pont de la Constitució

Exigeixen la paga extra del 2012 i denuncien els convenis col·lectius

Tren de Renfe // Imatge del web de Renfe

Tren de Renfe // Imatge del web de Renfe

CGT Catalunya en el Ple de Seccions Sindicals celebrat els dies 17 i 18 de novembre a El Escorial, ha decidit convocar vagues en RenfeAdif durant el pont de la Constitució, entre altres dates, per denunciar els convenis col·lectius vigents tant de Renfe com d’ Adif i reivindica que es pacti la devolució de la paga extraordinària de desembre de 2012 i els increments salarials per l’any 2015.

La Confederació General del Treball (CGT) exigeix s’hi denunciïn per part dels Comitès Generals de les Empreses, els convenis col·lectius vigents de Renfe i Adif, i es pacti, a més de la devolució de la paga extraordinària de desembre de 2012 i increments salarials per 2015, l’ingrés de nous treballadors en les empreses RenfeAdif, la integració plena dels treballadors de Feve (entitat pública de ferrocarrils de via estreta) en RenfeAdif, tal com estableix el Real Decret-llei 22/2012, l’increment tant dels coeficients reductors en l’edat de jubilació com l’ampliació de categories per obtenir-ho i també l’abonament del 100% del salari per a E.T.

La CGT anuncia que el seu objectiu és continuar mobilitzant-se per defensar un ferrocarril públic i social exigint la unificació del transport ferroviari en una sola empresa, rebutjar l’entrada d’operadors privats en el transport ferroviari de viatgers en el Llevant, apostar de forma plena per la inversió en les línies del ferrocarril convencional per apropar el tren als ciutadans que realment ho necessiten pel seu dia a dia.

La CGT informa en un comunicat que anirà anunciant els dies de vaga en la mesura que ho cregui necessari, segons s’acceptin o no les seves reivindicacions.

Switch to mobile version