Autor Societat
8 Novembre 2014 a 18:00

Col•lectiu de Cuina VO, participa al World Travel Market de Londres

El col·lectiu porta la gastronomia vallesana a l’escenari internacional

Sopar amb motiu del World Travel Market de Londres // Imatge cedida per Turisme Vallès Occidental

Sopar amb motiu del World Travel Market de Londres // Imatge cedida per Turisme Vallès Occidental

Tres col·lectius catalans, Associació Cubat, Cuina Vallès i Col·lectiu de Cuina VO, han participat a la World Travel Market de Londres, considerada una de les fires de turisme més important a nivell mundial. Els tres van elaborar el passat dilluns 3 de novembre el sopar que l’Agència Catalana de Turisme va oferir amb motiu de la World Travel Market 2014 al Royal Horseguards de Londres.

Les tres entitats catalanes que han participat a la fira són l’Associació Cubat, del Baix Llobregat, Cuina Vallès, del Vallès Occidental, i el Col·lectiu de Cuina VO, del Vallès Oriental. Aquests col·lectius, pertanyents a la Costa Barcelona, han pogut portar a Londres la marca turística del litoral barceloní, a més de representar les seves respectives comarques. Alguns dels seus principals trets comuns són treballar conjuntament amb els petits productors locals, elaborar una cuina basada en la diversitat dels seus productes i combinar els valors de la tradició amb les tècniques més innovadores en les propostes culinàries.

El menú elaborat pels tres col·lectius catalans ha comptat amb la participació dels xefs de Cuina Vallès Albert Oltra, del restaurant Can Piqué de Montcada i Reixac, i Xesco Bueno, del restaurant Ca l’Esteve de Castellbisbal. Alguns dels àpats que es van poder degustar a Londres van ser enciams recuperats del Vallès, garrí cuit amb col de paperina i trinxat de patata, mató d’Ullastrell i rocs de Munt.

A més, Cuina Vallès participa a la 1ª edició de l’Olla Vallesana, un  acte gastronòmic que tindrà lloc a la plaça de la vila de Viladecavalls el proper dissabte 15 de Novembre de 10 del matí a la 1 del migdia. L’acte es troba dins del programa de la Festa Major d’hivern del municipi. La degustació constarà d’escudella barrejada composta per ingredients locals i autòctons de la comarca, mongeta del ganxet, col de paperina, botifarra terregada i cigró menut.

Switch to mobile version