Autor Societat
30 Novembre 2014 a 15:00

Conveni entre els Vivers de Bell-lloc i els Alcaldes per la Pau

Es cultivaran plançons d’arbres supervivents del bombardeig d’Hiroshima

Viver de Bell-lloc

Viver de Bell-lloc // Imatge del web http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/

Demà dilluns 1 de desembre tindrà lloc la signatura d’un conveni que establirà la col·laboració entre l’Ajuntament de Granollers, ciutat membre de l’Executiva de la Xarxa Internacional Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace) i el Viver de Bell-lloc. L’acte tindrà lloc a la Finca La Pineda, Barri Rieral, s/n de Cardedeu a les 10 del matí, amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització sobre el dany causat per les armes nuclears i la necessitat d’eliminar-les a través de la plantació i el nodriment de llavors dels arbres supervivents al bombardeig atòmic d’Hiroshima. El conveni serà signat pel propi alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral, i Carles Sopeña, gerent de la Fundació Vivers de Bell-lloc.

Aquest 2014 s’ha iniciat un projecte de distribució de llavors i plançons d’arbres que van sobreviure al bombardeig atòmic d’Hiroshima. Aquests arbres, els quals romanen al Parc de la Pau d’Hiroshima, són testimonis de la tragèdia i del terror causat per les armes nuclears, a més d’esser un exemple de supervivència per encoratjar els ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

Granollers és una de les ciutats compromeses a rebre aquestes llavors i fer-les créixer, per tal de poder proveir de plançons els espais de la ciutat i fer-les arribar, també, a d’altres. Va esser la manca de l’Ajuntament de les instal·lacions adequades per a aquesta plantació el que va propiciar la proposta als Vivers de Bell-lloc perquè hi participessin també.

Les llavors per la plantació són proveïdes pel Secretariat Internacional d’Alcaldes per la Pau a Hiroshima, i són de Ginkgo biloba, una espècie que s’adapta al clima mediterrani i que tan sols un any després del bombardeig brotava novament, tot i la radiació i les temperatures extremes. Aquest és el motiu pel qual se’l coneix com el portador de l’esperança a la Xina i el Japó.

Fundació Vivers de Bell-lloc

La Fundació Vivers de Bell-lloc és un grup d’entitats sense ànim de lucre que col·laboren amb les administracions i les institucions tant públiques com privades, amb accions orientades a promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn mental sever del Vallès Oriental.

Switch to mobile version