Autor Entitats
28 Novembre 2014 a 15:00

El projecte “Arrabal” s’emporta el premi Solvia de Banc Sabadell

Els arquitectes guanyadors van rebre un premi de 20.000 euros

premi solvia

Els dos guanyadors en el moment de rebre el premi // Imatge cedida per Banc Sabadell

Els joves arquitectes Gonzalo Gutiérrez Arujo i Adrià Escolano Ferrer van ser els guanyadors del Premi Sovia a l’Innovació en el Disseny de l’Habitatge, que havia convocat la immobiliària del Banc de Sabadell i que té com objectiu estimular la innovació en arquitectura i la pluja d’idees que contribuiran a definir com a de ser l’habitatge del segle XXI.

En total es van presentar 237 projectes de tota la geografia espanyola, i encara que no tenia caràcter internacional, també van arribar propostes de la resta d’Europa i d’Amèrica Llatina.

El projecte guanyador anomenat “Arrabal”, proposava un edifici caracteritzat per un enginyós sistema de construcció progressiu que combina la integració de l’espai públic i l’espai domèstic.

Els realitzadors d’aquest projecte no són uns desconeguts a pesar de la seva joventut. L’arquitecte Gonzalo Gutiérrez Araujo, nascut a Madrid fa 33 anys, ha desenvolupat la seva carrera professional a diferents equips d’Espanya, França i Anglaterra, obtenint diversos premis. Pel que fa al barceloní Adrià Escolano Ferrer, nascut el 1985 i format a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), ha treballat sempre al nostre país i també ha guanyat diversos guardons.

El jurat del premi va estar integrat per alguns membres de l’entitat, Miguel Montes (vicepresident de Solvia), Miquel Molina (president de la Fundació Banc de Sabadell), Ramon Rovira (director de Comunicació i de Relacions Institucionals de Banc de Sabadell), i des del punt de vista professional, pels arquitectes Anne Lacaton, Josep Bohigas, Joan Herreros, Xavier Montenys i Zaída Muxí. Tots ells van decidir per unanimitat donar un sol premi guanyador, però a la vegada van acordar atorgar tres mencions especials a altres tres projectes: Projecte Sello Oliva, per la pertinent anàlisi i reflexió sobre el parc d’habitatges de Solvia; el Projecte Ciclo Habitacional, per una aposta tipològica intel·ligent que organitza l’habitatge en estàncies desjerarquitzades; i el Projecte Our House in the middle of the street, per una decidida aposta pel comunitari com a llindar entre el públic i el privat.

Solvia, un referent pioner del sector immobiliari

El premi Solvia forma part d’una sèrie d’iniciatives liderades per l’operador immobiliari de Banc de Sabadell que té la finalitat d’incidir en el que ha de ser el nou model del sector immobiliari durant els propers anys. En aquest sentit s’ha posat en primera línia sent la pionera en el nostre país. De fet ja va presentar el passat mes de juliol un estudi titulat “Tendències de futur al voltant de l’habitatge”.

 

Switch to mobile version