Autor Sanitat
24 Novembre 2014 a 16:00

Gran èxit del sistema de recepta electrònica

Des de 2006 s’han dispensat més de 500 milions de receptes electròniques

Exemple de recepta electrònica // Imatge del web de CatSalut

Exemple de recepta electrònica // Imatge del web de CatSalut

Des del 2006, el sistema de recepta electrònica s’ha anat estenent per tot el territori català i ha  fet possible la dispensació de més de 500 milions de receptes electròniques. Actualment el 95% de receptes dispensades són electròniques. Aquestes s’han anat consolidant en l’àmbit d’atenció al públic i més recentment en l’àmbit d’atenció especialitzada.

L’aparició de la recepta electrònica ha fet possible la substitució de les receptes tradicionals en paper. Des de l’inici de la seva implantació, la recepta electrònica ha suposat un estalvi de 7,5 milions d’euros en l’emissió, distribució i ús de receptes de paper. També ha permès disminuir en 7,5 milions el nombre de visites anuals que tenien com a única finalitat la renovació de les receptes de medicaments.

Així mateix, la recepta electrònica ha permès integrar en un pla de medicació únic tota la medicació vigent del pacient, facilitant al propi pacient l’accés a la informació global dels seus tractaments vigents i les recomanacions del metge. A la vegada permet al pacient seguir més fàcilment el tractament farmacoterapèutic, ja que cada professional sanitari disposa d’informació actualitzada sobre la medicació activa. Això permet prevenir els errors amb antelació i fer un ús més sostenible i racional dels medicaments

La recepta electrònica és un projecte transversal que ha estat possible gràcies a l’esforç de tots els agents implicats des del seu inici fins ara (professionals del CatSalut,  metges, farmacèutics, altres professionals sanitaris, entitats proveïdores i col·legis professionals).

Switch to mobile version