Autor Societat
24 Novembre 2014 a 17:00

L’ADF Montseny-Congost guanya el Premi Palestra

Als premis de prevenció d’incendis forestals 2014

Premiats a la XVIII edició dels Premis de prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona

Premiats a la XVIII edició dels Premis de prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona // Foto: Òscar Ferrer (Diputació de Barcelona)

El passat dissabte 22 de novembre, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Quercus i de Montseny-Congost van rebre els Premis de prevenció d’incendis forestals convocats cada any per la Diputació de Barcelona, als quals enguany hi optaven nou candidatures.

El Premi Palestra a la millor organització, també dotat amb 4.800 euros, va ser atorgat a l’ADF de Montseny-Congost, formada pels municipis de La Garriga, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, l’Amtella del Valllès i Les Franqueses del Vallès. En aquest cas, l’accèssit, també dotat amb 1.800 euros, se’l va endur l’ADF Alt Berguedà.

El Premi Rossend Montané a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, va ser per l’ADF Quercus, formada pels municipis d’Avinyó, l’Estany, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria d’Oló. L’accèssit de 1.800 euros va ser per l’ADF de Sabadell.

En aquesta XVIII edició, el Premi d’Honor Joaquim M. De Castellarnau de reconeixement públic a les persones destacades en aquest camp, va ser concedir a Narcís Morató de l’ADF Portal de les Guilleries.

L’acte de lliurament dels premis, presentat per Carles Xuriguera i Fel Faixedas, va ser presidit per Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, acompanyat de Rafael Ros, alcalde de la Roca del Vallès; i també pel diputat adjunt d’Espais Naturals, Andreu Carreras. El president de la Diputació de Barcelona, va destacar “la feina constant, discreta i desinteressada dels voluntaris de les ADF”, una feina que “té un aspecte didàctic que cal posar en valor”, i en aquest sentit va recordar els recents vint anys del gran incendi que va cremar 35.000 hectàrees a la Catalunya central.

Esteve, que durant el seu discurs va destacar que des del 1999 “hem realitzat tasques de restauració a més de 28.000 hectàrees forestals de les zones afectades mitjançant el Programa de Restauració i Millora Forestal, va concloure els seu discurs emfatitzant el baix nivell de superfície cremada, un fet que va assegurar demostra que “hem de seguir treballant plegats, amb els voluntaris de les ADF, amb les entitats locals i ajuntaments, amb els voluntaris de les ADF, amb les entitats locals i ajuntaments, amb els propietaris forestals i amb les administracions que tenen responsabilitats en aquest àmbit”.

Les nou candidatures que enguany optaven als premis eren les ADF Alt Berguerdà, Montseny-Congost i Teià al Premi Palestra; i les ADF Alt Foix, Quercus, Sabadell, Sant Ramon, Sant Salvador de Guardiola i Serra de Rubió, al Premi Rossend Montané.

Switch to mobile version