Autor Societat
28 Novembre 2014 a 14:30

Les Marxes de la Dignitat tornen a caminar

El 29 de novembre, totes les lluites al carrer

Marxes Dignitat

Demà, 29 de novembre, es convoquen les anomenades Marxes de la dignitat, en què diversos col·lectius sortiran al carrer per manifestar el seu rebuig a les retallades i les carències a les quals els està sotmetent el sistema capitalista, a partir dels governs al servei de la Troika; i per demanar Pa, treball i sostre.

Són milions les persones que es veuen afectades per aquestes polítiques d’austeritat i retallades: milions de treballadors i treballadores es troben a l’atur, i centenars de milers de famílies han perdut casa seva, la joventut es veu forçada a buscar-se la vida a l’estranger, es vol prendre el dret de les dones a decidir sobre el seu cos, es nega el dret a decidir dels pobles, i se segueix retallant en tots els àmbits, com educació, sanitat i dependència. Tot això, tant el robatori de drets com l’empobriment generalitzat de la majoria social, es fa en nom del pagament d’un deute il·legítim i odiós, que no han contret els ciutadans i ciutadanes, i mentre el poder econòmic se segueix enriquint i corrompent el poder polític; enduent-se els dieners a paradisos fiscals, fent servir targetes opaques o regalant milers de milions de diners públics per salvar els bancs. A tot això s’hi afegeix el Tractat de Lliure Comerç entre la Unió Europea i els Estats Units, el TTIP, un tractat que s’està negociant secretament i que beneficia les grans multinacionals.

Davant les protestes, la ciutadania, a més, sempre rep la mateixa resposta: la criminalització i la repressió; a més, mitjançant els nous projectes de llei es pretén fer callar encara més les veus discordants, és a dir, que a més de retallar drets socials, l’excusa de la crisi s’està aprofitant per suprimir llibertats democràtiques.

És per tot això que aquest dissabte es tornen a convocar les Marxes per la Dignitat, que el passat 22 de març van aconseguir reunir un milió i mig de persones a Madrid; i que pretenen fer visible aquesta oposició a les polítiques neoliberals.

La manifestació s’iniciarà a les 17.30h a la plaça Universitat, i finalitzarà a la plaça Joan Peiró.

Switch to mobile version