Autor Societat
7 Desembre 2014 a 09:00

2,4 milions d’euros per crear una xarxa d’impulsors de la Garantia Juvenil

Destinats per la Generalitat de Catalunya

Garantia Juvenil

Garantia Juvenil // Imatge del web http://garantiajuvenil.gencat.cat

El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), destinarà la xifra de 2.432.000€ per crear, a partir de l’any vinent, una xarxa de 76 impulsors de la Garantia Juvenil arreu Catalunya. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins del Pla de Garantia Juvenil 2014-2020, posat en marxa aquest últim trimestre del 2014, i que compromet l’administració a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a joves d’entre 16 i 25 anys (i de 30 anys en el cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%).

La convocatòria possibilitarà aquestes contractacions durant tot el 2015. El Pla de Garantia Juvenil s’explicarà als potencials beneficiaris del mateix, a fi de fomentar que s’inscriguin en el registre i que, per tant, compleixin amb el requisit obligat per a poder-se’n beneficiar. Tota la informació necessària es troba al web http://garantiajuvenil.gencat.cat.

A aquestes subvencions poden optar-hi les entitats locals catalanes que disposin d’un Punt d’Informació Juvenil, o d’una Oficina Jove de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), o bé puguin habilitar un espai on els impulsors puguin desenvolupar la seva tasca. Serà necessari que aquestes entitats vagin en línia amb la distribució territorial que es determini en cadascuna de les convocatòries, definida en funció del volum de població juvenil existent a cada zona.

L’import màxim per a cada subvenció serà de 32.000€ per tècnic impulsor contractat a jornada complerta. Les primeres contractacions es faran efectives durant el primer trimestre del 2015, cobriran només l’any, tot i que el Govern preveu que la xarxa pugui mantenir-se també durant el 2016 i el 2017.

Garantia Juvenil: 240 milions d’euros per beneficiar 300.000 joves

Aquest pressupost de 240 milions d’euros de la Generalitat prové tant de fons propis com de provinents d’Europa; el total amb què es preveu beneficiar al voltant de 300.000 joves catalans d’entre 16 i 25 anys.

La Generalitat ha estat pionera en l’aplicació de mesures en la línia marcada per Europa. Concretament, el SOC està desenvolupant des del 2013 el Pla Inserjoves, amb un pressupost de 56,7 milions d’euros i 103.442 participants. Es tracta d’un seguit de programes adreçats als diferents col·lectius que composen l’atur juvenil: joves sense formació obligatòria ni qualificació; joves sense una qualificació adequada a les necessitats del mercat de treball; i joves qualificats però sense experiència laboral.

Switch to mobile version