Autor Política
14 Desembre 2014 a 18:00

Gordó carrega contra el govern espanyol per la LRSAL

Ho va dir en la inauguració d’un postgrau

Germà Gordó

Germà Gordó, en una fotografia d’arxiu // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va carregar durament dijous contra el govern espanyol per la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que es posarà en marxa a partir del gener del 2015. Gordó va assegurar en el decurs de l’acte d’inauguració d’un postgrau en litigació pública que aquesta nova norma atempta contra el model català de servei local, però avisa que ni el govern ni els municipis “estem disposats a perdre el model de proximitat del nostre país”.

El titular de Justícia també va criticar les reformes del govern central en l’àmbit judicial. La dimissió del ministre Gallardón, dos mesos enrere, ha deixat en suspens algunes lleis polèmiques que pretenien centralitzar jutjats i eliminar demarcacions. Gordó va assegurar que la justícia és “un servei de proximitat al ciutadà” i va lamentar que “l’Estat tingui previst allunyar-lo”. Tot i això, el conseller va admetre que encara no coneix quin objectiu persegueix l’executiu de Madrid amb la reforma que està ultimant el nou ministre Rafael Català.

En un discurs marcadament nacional i amb al·lusions constants als atacs del govern del PP, Gordó va aplaudir el paper dels municipis en el procés català i va agrair que hagin estat “al costat d’altres institucions, com el Govern i el Parlament, en la defensa dels drets i les llibertats dels ciutadans”. “Ara que celebrem el Tricentenari del 1714 i el centenari de la Mancomunitat, cal recordar que els municipis també han estat una peça determinant en aquells dos moments importants de la nostra història”, va explicar el conseller, en un moment de mirada èpica.

El responsable de Justícia de la Generalitat va fer aquestes declaracions dijous en l’acte d’inauguració del postgrau en litigació pública especialitzat en la competència local. L’objectiu d’aquesta diplomatura és augmentar els coneixements del personal jurídic que treballa als ajuntaments en contenciosos administratius. “Ens ajudarà a tots a afinar una mica més allò que hem de fer els servidors públics i que va en benefici dels ciutadans”, va assegurar Gordó, que va presidir l’acte al costat del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch. L’ACM ha estat l’organitzadora del curs, que s’impartirà en el marc de la Càtedra Enric Prat de la Riba de la UAB.

Switch to mobile version