Autor Sanitat
18 Desembre 2014 a 17:00

Granollers instal·la desfibril·ladors en sis equipaments municipals

Un cotxe patrulla de la Policia Local també disposa d’aquest aparell

Desfibril·lador instal·lat a la Comissaria de la Policia Local de Granollers

Desfibril·lador instal·lat a la Comissaria de la Policia Local de Granollers // Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers ( Foto: Pere Cornellas)

L’Ajuntament de Granollers ha instal·lat desfibril·ladors a sis equipaments municipals de la ciutat:

  • Roca Umbert Fàbrica de les Arts
  • Teatre Auditori de Granollers
  • Palau d’Esports
  • Centre d’Educació Especial Montserrat Montero
  • Escola Municipal del Treball (EMT)
  • Policia Local (en un cotxe patrulla i a la comissaria)

Aviat també s’instal·larà un desfibril·lador al Pavelló Municipal del Tub.

Aquests aparells serviran per atendre possibles problemes del cor en equipaments municipals i en llocs amb una gran afluència de públic. La seva instal·lació  ha anat acompanyada d’un ampli pla de formació.

L’any 2013, l’Ajuntament ja va oferir formació obligatòria a 53 persones dels equipaments en els quals es van instal·lar els aparells. Durant el 2014, a més, l’Ajuntament ha ofert una segona fase de formació a 73 persones més, la majoria de les quals de la Policia Local, completant així un total de 126 persones formades a la ciutat en l’ús i funcionament de desfibril·ladors. Tots els cursos formatius han tingut lloc a la Fundació Hospital Asil de Granollers, que disposa de professionals autoritzats per impartir els cursos.

El 2010 el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya va establir el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció, en un període màxim de 4 anys. L’any 2012, el Departament de Salut va establir, a més, els requisits per a la instal·lació i l’ús de desfibril·ladors externs fora de l’àmbit sanitari, regulant també la formació base i continuada que han de complir les persones autoritzades per al seu ús.

Switch to mobile version