Autor Societat
14 Desembre 2014 a 16:00

La Caixa i el Departament de Justícia donen feina a més de 200 interns presidiaris

Això suposa més de la meitat dels participants en el programa

Imatge de la signatura de renovació del conveni. // Imatge cedida pel Departament de Justícia

Imatge de la signatura de renovació del conveni. // Imatge cedida pel Departament de Justícia

El projecte de col·laboració entre la Caixa i el Departament de Justícia, que s’ha renovat aquesta setmana amb la signatura d’un nou conveni entre el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, i el director general de la Fundació Bancària la Caixa, Jaume Giró, ja ha donat feina a més de 200 interns dels centres penitenciaris de Catalunya aquest 2014.

Des que es va posar en marxa l’any 2011, Reincorpora ha facilitat itineraris personalitzats a un total de 2.263 interns que es troben en la fase final de la seva condemna, 545 d’ells aquest any. Entre 2011 i 2014, l’Obra Social la Caixa ha destinat més de 8 milions d’euros al projecte. Dels 474 interns que han completat el seu itinerari aquest any, 238 han aconseguit un lloc de treball.

Els participants han realitzat cursos en especialitats com ajudant de cuina, mosso de magatzem, auxiliar de geriatria, atenció al client, cambrer de restaurant i bar, auxiliar de vendes o caixer / reposador.

El programa té una durada de sis mesos i es divideix en tres fases: els cursos de formació (amb pràctiques no laborals), els serveis solidaris vinculats a la formació i adreçats a donar resposta a necessitats socials específiques, i la incorporació al programa d’integració laboral de l’Obra Social la Caixa.

La iniciativa de l’entitat bancària i del Departament de Justícia es basa en el concepte d’aprenentatge-servei, una proposta educativa que combina intencionalitat pedagògica i utilitat social. La col·laboració amb 19 entitats socials i la bona feina dels tècnics del programa han permès fer una gran feina i acompanyar als interns durant tot el procés.

Una altra de les claus del projecte és que permet cobrir bona part de les necessitats socials de l’entorn dels interns. D’aquesta manera, el programa fomenta competències, habilitats i valors, al mateix temps que promou la participació social i el compromís cívic. Durant aquest 2014 unes 3.300 persones (dins de col·lectius com la gent gran, les associacions de veïns, o els usuaris de centres cívics) s’han aprofitat dels serveis socials impulsats per la iniciativa.

Switch to mobile version