Autor Societat
12 Desembre 2014 a 16:00

Les fortes ventades provoquen greus incidències a Sant Celoni

L’Ajuntament activa el Pla Bàsic Municipal en fase d’emergència

Incidències a Sant Celoni

Incidències a Sant Celoni // Imatge del web santceloni.cat

Les fortes ventades de dimarts passat van provocar diverses incidències arreu dels municipis de Catalunya. Un d’aquests municipis, Sant Celoni (Vallès Oriental), va patir nombroses afectacions a la seguretat de la via pública, i sobre altres elements com teules, xemeneies o antenes que van ser destrossades pel vent. Aquestes incidències van provocar la intervenció de les colles municipals, la Policia Local i els Bombers.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Celoni va activar el Pla Bàsic Municipal en fase d’emergència i va recomanar a tots els centres escolars que evitessin la sortida dels alumnes a l’exterior per evitar riscos. També es van tancar diversos equipaments esportius que desenvolupen les activitats a l’aire lliure. A més, es va decidir tancar per motius de seguretat, el Parc de la Rectoria Vella, els cementiris de Sant Celoni i la Batllòria, les pistes esportives de barri i l’accés al carril bici des de la Rectoria.

Aproximadament una trentena d’arbres van caure en mig de camins i carrers durant la jornada del 8 de desembre. A més, es van produir una dotzena d’avisos per teules d’edifici que van caure i més de 15 comunicacions de xapes, claraboies, i antenes, entre d’altres, a punt de caure.

Els diversos arbres i elements caiguts en diferents punts de la via van ser retirats dimecres passat. Només queda pendent retirar els dos arbres de la Rectoria Vella. Per altra banda, a la urbanització Boscos de Montnegre, un tram del carrer Font de Sta. Laura està tallat pel risc que dos arbres puguin caure.

Finalment i per motius de seguretat, l’Ajuntament va recomanar a tots els ciutadans que revisessin aquells elements dels seus habitatges que hagin pogut quedar malmesos a causa de les ventades.

Switch to mobile version