Autor Societat
31 Desembre 2014 a 17:15

Mor Mossèn Joan Vallicrosa, rector de Llerona

L’enterrament serà el 2 de gener a l’església de Santa Maria de Llerona

Mossèn Joan Vallicrosa l'any 2012, en l'homenatge a Maria Gaja

Mossèn Joan Vallicrosa l’any 2012, en l’homenatge a Maria Gaja // Foto del web Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

Amb gran sentiment s’ha conegut la noticia de la mort ahir, de Mossèn Joan Vallicrosa, rector de Llerona, a l’edat de 86 anys. El decés es va produir a Caldes de Montbui, a la Residència Santa Susanna, on Mossèn Vallicrosa es trobava convalescent d’una operació, des del novembre. La capella ardent quedarà instal•lada al Tanatori de Granollers, a partir d’aquesta tarda. Les exèquies tindran lloc a l’església parroquial de Santa Maria de Llerona, el dia 2 de gener a les 11.30h, i les presidirà Mons. Josep Àngel Sainz Meneses, Bisbe de Terrassa.

Mossèn Vallicrosa era fill de Fogars de Montclús, on va néixer el 7 de juny de 1928. Va ingressar en el Seminari Menor de Barcelona i una vegada acabats els estudis, va rebre l’ordenació sacerdotal el 31 de maig de 1952 en una cerimònia a l’Estadi de Montjuïc, dins dels actes del XXXV Congrés Eucarístic Internacional celebrat a Barcelona.

El mateix any va ser nomenat vicari de la parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres a Sabadell, l’any 1953 va passar a la de Sant Esteve de Granollers i l’any 1956 a la barcelonina Santa Maria del Mar. Finalment, i des de l’any 1959 fins al moment de la seva mort va oficiar a la parròquia de Santa Maria de Llerona, primer com a regent i després com a rector. A banda d’aquests càrrecs va ser també, des de l’any 1968, ecònom de Sant Genís de l’Ametlla del Vallès, vicari de Sant Pere de Bigues i de Sant Fèlix de Canovelles. Entre 1977 i 1979 fou ecònom de Sant Esteve de Granollers.

Així mateix, va ser capellà del destacament de tropes sanitàries a Granollers (1963), Vicari Episcopal al Vallès Oriental (1973-1977), arxiprest de la Garriga, l’Ametlla, Granollers i Puiggraciós en diverses ocasions i l’any 2006 membre del Consell Presbiteral. L’any 2004, arran de la creació de la diòcesi de Terrassa hi va quedar incardinat. Abans d’ahir, el Bisbe de Terrassa va administrar a Mossèn Vallicrosa la Unció dels Malalts. Descansi en pau Mossèn Joan Vallicrosa.

Switch to mobile version