Autor Societat
12 Gener 2015 a 13:00

Desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica a l’àrea de Barcelona

Finalment no s’han superat els nivells de contaminants

Vista de Barcelona amb contaminació

Vista de Barcelona amb contaminació // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat avui a les 12.00 el protocol per contaminació atmosfèrica després que aquest cap de setmana no s’hagi superat els nivells de contaminació previstos.

Aquest protocol es va començar a aplicar divendres passat de forma preventiva als 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona que formen part de les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric. Totes aquestes poblacions constitueixen l’àmbit d’aplicació del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire.

La mesura s’ha aixecat gràcies a la reducció dels nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera. Aquests darrers dies es preveia la presència d’un potent anticicló que dificultaria la dispersió de la contaminació, però tot i així no s’han superat els nivells de contaminants previstos.

L’activació de protocols per afrontar episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire. Aquest pla va ser aprovat el passat mes de setembre, i té l’objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària,  gestionar la velocitat a les vies ràpides, promoure la utilització dels transports públics i aconsellar a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.

Els 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona on es va aplicar el protocol són: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

Switch to mobile version