Autor Economia
6 Gener 2015 a 11:00

El Pla PIVE augmenta les matriculacions a Catalunya

El 2014 va tancar amb un augment del 17% de les matriculacions

Cotxes d'exposició

Cotxes d’exposició // Imatge extreta del web Eventosmotor.com

El Pla PIVE ha tancat el 2014 amb un total de 133.945 matriculacions a Catalunya, fet que suposa la venda de 19.474 turismes i tot terrenys més que al 2013. Aquest augment s’ha produït gràcies al Pla PIVE (Programa d’Incentius al Vehicle Eficient), impulsat pel Govern i que arriba a la seva sisena edició.

Segons les assocacions de fabricants (Anfac), de venedors (Ganvam) i de concessionaris (Faconauto), Catalunya va començar el 2014 amb molt bones xifres respecte a la venta de cotxes, i ha aconseguit mantenir-se i acabar l’ant en aquesta tendència positiva. La comunitat ha sigut la que més matriculacions ha registrat en tot el país, arribant a prop del 16% del total. A més, la província de Barcelona ha sigut la que ha liderat el número de matriculacions.

El mes de desembre també va ser positiu, tancant amb 12.204 matriculacions, un 14’18 % més que al mateix període de l’any anterior. El Pla PIVE, impulsat al 2012, ha permés que el 2014 hagi sigut l’any amb el major creixement anual al mercat de turisme desde 1999.

Switch to mobile version