Autor Societat
31 Gener 2015 a 12:30

S’inicien les obres al passeig de la Riera a Caldes

El projecte d’accessibilitat estarà enllestit en tres mesos

Obres al passeig de la Riera de Caldes

Obres al passeig de la Riera de Caldes // Imatge cedida per l’Ajuntament de Caldes

Comencen les obres del projecte d’accessibilitat a la ruta patrimonial i turística del passeig de la Riera de Caldes de Montbui. El projecte, que preveu tenir una durada de tres mesos, farà més accessible el passeig mitjançant la col·locació d’un ascensor a l’alçada del pont de Can Rius. L’obra forma part d’un projecte general de recuperació de la llera de la Riera de Caldes al seu pas pel nucli urbà en el marc del Pla de Barris, promogut per la Generalitat de Catalunya, i inclou millores en el tram afectat.

Jordi Solé, alcalde del municipi, i Vicenç Personat, regidor d’Urbanisme, van explicar durant una roda de premsa ahir al matí que l’obra facilitarà l’accés a tots els usuaris a una zona recentment remodelada que s’ha convertit en un element de gran interès turístic, patrimonial i paisatgístic. Per aquest motiu, s’està instal·lant un ascensor que connecta els dos nivells del marge de la Riera des del pont de Can Rius. El projecte general de recuperació del passeig de la llera de la riera comença a l’alçada del safareig de la Portalera i actualment acaba a l’alçada de la plaça del Molí de l’Esclop, tot i que l’Ajuntament té per objectiu continuar el projecte fins arribar al pont Romànic.

Les tasques inclouen altres millores en l’entorn, com ara la neteja del terreny, la pavimentació amb lloses de formigó, la instal·lació d’una paperera, l’enllumenat del tram, la reparació del muret del pont de Can Rius i la neteja de plantes, herbes i el sanejament del sauló del paviment d’aquest mateix pont. Gràcies a aquest remodelament, es recuperaran quatre testimonis arquitectònics de la història de Caldes; el safareig dels Calciners, l’accés a la Capella de Santa Susanna, el Molí de l’Esclop i la Muralla Medieval. Les obres es duran a terme en un àmbit d’actuació de 184,21m² i tindran un cost de 111.196,12 euros.

Switch to mobile version