Autor Societat
22 Febrer 2015 a 12:30

Es crea un Banc d’Aliments a les Franqueses per ajudar els més desfavorits

Fruit de l’acord entre l’Ajuntament i l’associació Sociocultural Maná

banc aliments

S’enviaran cistelles de menjar dos cops al mes // Imatge cedida per l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès

L’Associació Sociocultural Maná i l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, mitjançant  l’Àrea de Polítiques Socials, van endegar el passat divendres 20 de febrer una iniciativa per fer arribar dos cops als mes cistelles de menjar obtingudes a través de les campanyes El gran recapte i La Fam no fa vacances de la Fundació Banc dels Aliments, per ajudar a les famílies més necessitades de la localitat.

L’actuació de divendres, en la que es van repartir les primeres cistelles, es fruit del conveni de col·laboració que van signar ambdues entitats el més de juliol de l’any passat per dur a terme una tasca de suport als usuaris i usuàries dels Serveis Socials de les Franqueses que compleixin amb el pla de treball establert, i que es trobin en una situació econòmica desfavorable.

De moment, es donarà aquest servei a unes cinquanta famílies que suposen 179 usuaris, però la intenció es que es pugui estendre a més persones necessitades, mitjançant altres convenis i contractes que es puguin generar amb supermercats i empreses alternatives.

A la presentació d’aquesta acció, que es va fer al local que l’associació té a Bellavista, hi van assistir l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, la regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos, la presidenta de l’Associació Sociocultural Maná, Nancy López, i diversos voluntaris de l’entitat.

Francesc Colomé va dir que el banc d’aliments que s’engega donarà servei a tot el municipi i que en el moment actual és més necessari que mai, –“tot i que ja voldríem no haver-lo hagut d’engegar”-, perquè les famílies usuàries puguin resoldre les mancances alimentàries que tenen.

Per la seva banda, Gisela Santos va explicar que “d’entrada es donarà servei a una cinquantena de famílies, el que representa 179 usuaris, però és probable que en un futur s’hagi d’ampliar aquest nombre”. També va dir que l’Ajuntament treballarà per firmar convenis amb supermercats del municipi perquè puguin donar al banc d’aliments els seus excedents.

Les entitats o persones que vulguin donar aliments per ajudar a aquesta iniciativa, podran fer-ho directament al local de l’Associació SocioCultural Maná (carrer Cantàbria, 12) els dimecres de 9.30 a 11 h i de 19.30 a 21 h. i els dissabtes de 10 a 12 hores.

Switch to mobile version