Autor Societat
4 Març 2015 a 17:30

El Consell del Poble de Llerona debat els nombrosos robatoris dels últims mesos

9 robatoris o intents de robatoris en els darrers sis mesos

Reunió del Consell del Poble de Llerona

Reunió del Consell del Poble de Llerona // Imatge del web de l’Ajuntament de les Franqueses

El cas dels robatoris múltiples dels últims mesos al poble de Llerona va ser el tema central a la Reunió del Consell del municipi, celebrada el passat dilluns. Aquesta reunió va servir al regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Randos, i al cap de la Policia Local, Xavier López, per aclarir la situació al gran nombre de veïns que van assistir-hi i explicar quines mesures s’estan portant a terme des de l’Ajuntament.

Segons Xavier López s’han produït 9 robatoris o intents de robatori a Llerona en els últims sis mesos. “Aquestes dades són les oficials, sumant totes les denúncies que s’han posat als Mossos d’Esquadra o a la Policia Local”, va dir. I va demanar als veïns que “denunciïn tots els robatoris o intents de robatori que es produeixin perquè si no ens arriba a nosaltres, és com si no s’haguessin produït i llavors és impossible poder enxampar els lladres”.

Davant les crítiques dels veïns per la poca presència policial a les nits, López va respondre que amb els mitjans que tenen no poden fer-hi res més. En relació a aquesta queixa, Randos va afegir que l’equip de govern volia ampliar la plantilla de la Policia Local, però un decret del Govern central els impedeix contractar més personal. De tota manera, el cap de Policia va insistir en que els veïns truquin si veuen algun vehicle a prop de casa seva que no coneixen o si detecten objectes canviats de lloc, i que “denunciïn tots els robatoris o intents de robatoris que es produeixin, perquè sinó ens serà impossible enxampar els lladres”, va afegir.

Xavier López també va explicar la reunió que van tenir amb els Mossos d’Esquadra la setmana passada, en què van acordar fer-se més visibles efectuant més controls de pas en certs punts del municipi. També va parlar de les càmeres que s’han instal·lat als semàfors que, a més d’ajudar a trobar vehicles sospitosos, creu que tindran “un efecte dissuasiu”.

Malgrat la situació d’alerta roja per aquests casos de robatoris, el Consell del Poble va començar amb la presentació en societat de Mn. Josep Maria Fernández, el nou diaca de la parròquia de Santa Maria de Llerona. Fernández va anunciar que estava a la disposició de tots els veïns del poble i que un cop s’acabin les obres de l’església es farà una festa per tornar a obrir l’edifici ja remodelat.

Switch to mobile version