Autor Societat
26 Març 2015 a 14:00

La Junta de Govern Local acorda reparcel·lar i urbanitzar el sector 134

El projecte forma part del Pla de Millora Urbana

Pla de Millora Urbana sector 134

Pla de Millora Urbana sector 134 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers

La Junta de Govern Local de Granollers va aprovar dimarts passat el projecte de reparcel·lació i d’urbanització del Pla de Millora Urbana sector 134. Aquest àmbit d’actuació, situat al nord-oest de la ciutat, limita al nord pel carrer de Narcís Monturiol, just al límit amb Canovelles, a l’est amb el carrer de Josep Fontdevila, al sud amb finques de la carretera de Caldes i a l’oest amb la línia de tren BarcelonaPuigcerdà. El sector té una superfície de 19.979 m2 : prop de 14.000 m2 (70%) de sòl públic, i prop de 6.000 m2  (30%) de sòl privat.

El 30 de juny de 2009 es va aprovar definitivament al Ple de l’Ajuntament, el Text refós del Pla de millora urbana del sector 134 (PMU134). Fins al moment, la Junta de compensació del sector 134 ha presentat requeriments i tramitacions i ha creat un nou document amb tots els punts en què hi havia discrepància. Així, l’Oficina de Gestió del POUM estableix la tramitació dels instruments de gestió urbanística, entre ells el projecte de reparcel·lació. A continuació es sotmetrà a informació pública durant un mes, abans de la seva aprovació definitiva que s’ha de produir en el termini de dos mesos.

La proposta d’ordenació urbana prevista per aquesta zona es basa en completar la trama urbana del barri, a partir de la prolongació dels carrers de l’entorn; habilitar 250 habitatges, dels quals 85 seran de protecció pública; crear zones verdes al voltant de la via del tren i trams de circulació exclusiva de vianants a la prolongació del carrer de Vidal i Jumbert; resoldre la connexió amb la carretera de Caldes amb el trasllat del pas per a vianants sota la via i, finalment, crear un aparcament públic proper a l’estació de tren del nord (GranollersCanovelles).

Switch to mobile version