Autor Societat
9 Març 2015 a 16:00

La Plataforma LIVE xifra en 300 MEUR la inversió en mobilitat sostenible a Catalunya

Actualment hi ha 3.958 vehicles elèctrics i 1.244 vehicles de gas natural

La Plataforma LIVE vol promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona // Imatge del web del PEMB

La Plataforma LIVE vol promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona // Imatge del web del PEMB

La Plataforma LIVE, una iniciativa d’entitats publico-privades per a la promoció de la mobilitat sostenible a Catalunya, xifra una inversió rècord mai assolida en aquest sector de més de 300 milions d’euros en els últims dos anys. Aquesta dada s’ha donat a conèixer a la presentació de la nova Plataforma LIVE, celebrada al Museu del Disseny de Barcelona, la qual ha estat presidida per la segona tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Plataforma LIVE, Sònia Recasens; la directora general de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Mercè Rius; el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Enric Llebot; el director de Relacions Institucionals de SEAT i Grup Volkswagen a Espanya, Carlos Romaní; el director de Comunicació de Nissan Iberia, Francesc Corberó; el mànager del Vehicle Elèctric de Renault Iberia, Luis Valerio; i el responsable de Mobilitat Elèctrica de Volkswagen-Audi Espanya, Carlos Galindo. També ha comptat amb l’assistència de la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i de representants de les principals entitats del sector com el Clúster-Moto, el Clúster Industrial de l’Automòbil de Catalunya i la DGT, entre d’altres.

La Plataforma LIVE xifra actualment a Catalunya 3.958 vehicles elèctrics i 1.244 vehicles de gas natural. A més, ha teixit una de les xarxes de recàrrega ràpida i semi-ràpida més denses d’Europa, amb gairebé 700 punts de recàrrega públics, 19 dels quals són punts de recàrrega ràpida, càrregues de vehicles elèctrics de menys de 30 minuts. D’altra banda, a Catalunya hi ha un total de 27 estacions de gas natural, de les quals 12 són d’ús públic.

Les inversions realitzades, l’aplicació de polítiques publiques innovadores, els nous serveis que s’estan duent a terme i que s’està incentivant la millora de la qualitat de l’aire i la reducció del soroll en els sistemes de mobilitat consoliden la percepció a nivell mundial de Barcelona i Catalunya com a HUB internacional del vehicle de baixes emissions.

Barcelona ja va ser inclosa al 2013 en el top de les 10 ciutats mundials on és més favorable desenvolupar iniciatives de mobilitat sostenible i on aquesta tecnologia s’està introduint de forma més sòlida, segons l’informe de l’Agència Internacional de l’Energia. A més, la nova Plataforma LIVE enguany amplia el seu radi d’acció passant de Barcelona a tot Catalunya i incorpora altres tecnologies eficients dins els seus plans de promoció i estudi.

La finalitat de LIVE és la de coordinar i donar suport als seus membres en el desenvolupament dels projectes, impulsar polítiques estratègiques i nous models de negoci, així com crear una xarxa de coneixement local i internacional.

LIVE compta amb més de 20 entitats referents en el sector de la mobilitat sostenible i presenta dos nivells de participació: els membres directors i els membres col·laboradors. A nivell director estan presents l’Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), SEAT, Gas Natural Fenosa, ACS, Nissan, Renault i Volkswagen-Audi Espanya. A nivell col·laborador participen RACC, Endesa, Evectra, Circutor, Avancar, Alphabet, Urbaser, Cimalsa, Creafutur, Simon, Calidad Pascual i Car-bus.

Per la seva part, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Barcelona de Serveis Municipals impulsen iniciatives públiques que faciliten la progressiva implantació de les tecnologies de propulsió eficients. Entre elles, la reducció de l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica en la gran majoria dels municipis catalans, la creació de la categoria del distintiu de garantia de qualitat ambiental per a flotes de vehicles, la compra verda de vehicles de l’administració, la possibilitat de beneficiar-se de peatges tous, els aparcaments incentivats, poder circular per carrils especials com són els reservats per vehicles d’alta ocupació i una línia d’ajuts de fins 4.000 € per a vehicles elèctrics i de gas natural per al servei del taxi i que operen dintre de la regió metropolitana de Barcelona.

Per tal de fomentar encara més l’ús dels vehicles de baixes emissions, el Plenari del Consell Municipal ha aprovat recentment la gratuïtat de les àrees blava i verda per als propietaris d’aquest tipus de vehicles no residents a la ciutat, ampliant l’exempció de pagament de la qual es beneficiaven fins ara només els usuaris residents.

Existeix una conscienciació real per part de la ciutadania per preservar el medi ambient, però els mediambientals no són els únics beneficis de la mobilitat sostenible ja que també hi ha motius econòmics. Per exemple, un vehicle de gas natural comprimit representa un estalvi econòmic de fins al 50% respecte a un vehicle convencional.

Switch to mobile version