Autor Hockey patins
11 Març 2015 a 14:00

Laura Vall: del Riera Seca a campiona de Copa

La molletana, jugadora del Manlleu, es va formar al Mollet HC

CP-Manlleu-Igualada

L’únic gol de Laura Vall a la Copa de la Reina va servir per obrir la llauna contra l’Igualada als quarts de final // Foto: Luis Miguel Velasco-FEP

Amb 19 anys és gairebé una veterana de l’hoquei patins femení. I no és per menys, doncs amb 15 ja era una de les jugadores més destacades de la Nacional Catalana. Aviat, però, se li va quedar petita la categoria i la noia que un dia destacava a les files del Mollet HC fa tres temporades que competeix amb els millors equips d’Espanya. Aquesta és la història de la Laura Vall Pérez (Mollet del Vallès, 1995), campiona de la Copa de la Reina amb el CP Manlleu des del passat diumenge. Aquesta fita, confessa, encara li supera: “Miro encara els vídeos i se’m posa la pell de gallina”, diu amb sorpresa.

La carrera esportiva de la Laura va de la mà del Mollet HC. Al club de la seva ciutat natal s’ha format com a jugadora i el pavelló de Riera Seca ha estat testimoni del seu creixement. De fet, la seva familia també ha estat lligada a l’entitat. El seu pare, Santi Vall i Puigcerver, n’ha estat president i el seu germà, Santi Vall Pérez, també ha defensat la samarreta roig i negra. A ell se’l recordarà per haver marcat un gol històric contra l’Arenys de Munt (actual campió de la Copa de la Princesa) que donava una salvació agònica al senior masculí a la Nacional Catalana la temporada 2011/2012. “La meva infància transcorre pràcticament tota al Riera Seca”, explica la Laura. “Entrava a les cinc de la tarda i marxava a les nou. Recordo els entrenaments, els amics, els entrenadors… Vaig passar molt bones èpoques”.

Una ràpida adaptació

L’oferta per jugar al Manlleu va arribar la temporada 2012/2013 i després de valorar-la detingudament Vall va acceptar perquè “el projecte, amb noies joves i treballadores, em va convèncer”. No només feia un salt de categoria, sino que s’havia d’acostumar a un altre ritme de competició ben diferent. Però sens dubte el canvi més radical va ser el d’haver-se de desplaçar per anar a entrenar: “El primer i el segon any anava i tornava de Mollet. Sortia de l’institut i tal com ho feia pujava cap a Manlleu”, explica.

Tres cursos després del seu fitxatge la jugadora confessa que se sent plenament integrada dins la dinàmica, cosa que agraeix molt “a les meves companyes”. La molletana viu des d’aquest any en un pis compartit a la ciutat osonenca, estudia el curs pont per accedir a un Grau Superior (ella espera que sigui de monitora infantil) i fins i tot li ha mutat lleugerament la parla. La noia que parlava un català plenament barceloní ara ho fa amb un marcat accent d‘Osona. “Ja m’ho han dit més d’un cop”, diu entre somriures Vall.

Sense temps per gaudir del triomf contra el Voltregà Laura Vall se centra ja en un moment històric tant per ella com per l’entitat manlleuenca. Dissabte jugaran contra el Benfica les semifinals de la Champions League, la Final Four de la qual se celebrarà a la ciutat osonenca. Serà el primer cop que el CP Manlleu la jugui i Vall ja té ganes “de que arribi el dissabte a les 20 h i juguem el partit”.

Switch to mobile version