Autor Societat
4 Març 2015 a 17:00

Mollet tindrà un espai de lleure i esbarjo per a gossos

El projecte se situarà al Parc de Ca l’Estrada

Parc de  Ca l'Estrada a Mollet // Imatge del web de l'Ajuntament de Mollet

Parc de Ca l’Estrada a Mollet // Imatge del web de l’Ajuntament de Mollet

L’Ajuntament de Mollet enllesteix un projecte que permetrà la creació d’un espai de lleure i esbarjo per a gossos que s’ubicarà al parc de Ca l’Estrada. Aquesta espai tindrà una superfície de 1.000 m² i un perímetre de 140 metres.

Aquest futur parc per a gossos que posarà en marxa l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona, serà el primer que s’habilita a la ciutat. A més, és un projecte que s’inclou dins de la campanya de tinença responsable d’animals de companyia que va posar en marxa l’Ajuntament i que té com  a objectiu posar fre a la brutícia que generen a als carrers de la ciutat els propietaris incívics d’animals i fer més agradable la convivència a l’espai públic.

El projecte contempla que aquest espai disposarà d’una tanca perimetral amb l’alçada necessària perquè els animals no puguin saltar-la. Es farà un manteniment de la neteja de les instal·lacions i el seu ús estarà subjecte a un seguit de normes que estaran degudament senyalitzades en els accessos.

Campanya de tinença responsable d’animals de companyia de Mollet

Campanya de tinença responsable d’animals de companyia de Mollet

Cal recordar que la campanya de tinença responsable d’animals de companyia endegada pel consistori té com a punt destacat recordar als propietaris incívics que és obligatori recollir sempre els excrements, ja que l’espai públic és un espai de convivència on, a banda dels animals, hi passegen moltes persones, hi juguen infants, etc. Justament en aquest sentit, l’Ajuntament va recollir nombroses queixes i demandes de veïns que reclamen més responsabilitat als propietaris de gossos per mantenir els carrers nets d’excrements. A més, habilitar un espai perquè els gossos puguin passejar i córrer va ser una de les propostes recollides en el Pla d’Actuació de Mandat de l’equip de govern.

A més de portar a terme una campanya de sensibilització al respecte, la Policia Municipal de manera conjunta amb agents cívics fan tasques de control sobre les persones propietàries d’animals, sobretot gossos, amb l’objectiu d’evitar o sancionar actituds incíviques, com no recollir els excrements, fet que augmenta les molèsties que l’incivisme d’alguns propietaris provoca a la ciutadania.

Concretament, durant el primer mes i mig de l’any 2015 ja s’han fet 21 denúncies per no complir amb les normes incloses a l’Ordenança de tinença d’animals de companyia que poder comportar sancions de 100 a 400 euros.

Switch to mobile version