Autor Ensenyament
23 Abril 2015 a 17:00

El Museu de Ciències Naturals proposa activitats per aquest cap de setmana

Algunes estaran destinades a les famílies

families

Activitats familiars // Imatge cedida per l’Ajuntament de Granollers

El Museu de Ciències Naturals de Granollers proposa una sèrie d’activitats per el proper cap de setmana. El divendres 24 d’abril, a les 18 h, proposa un taller d’1 hora per a tots els públics: Insectes i aranyes a les vostres mans. El dissabte 25, a les 11 h, una sortida per a descobrir els ecosistemes fluvials i la fauna que habita a La Sènia i el diumenge 26, a les 10.30 h, es farà la sortida matinal Papallones a Marata.

El mateix diumenge, a les 11, dins el programa Diumenges de Ciència, es farà el taller Petits mamífers. Totes les activitats tenen places limitades. Per més informació i reserves es pot consultar al Museu de Ciències Naturals de Granollers al telèfon 93 870 96 51 o a través de l’adreça m.granollers.cn@diba.cat

El taller Insectes i aranyes a les vostres mans! Us atreviu! és un taller sobre petits animals per a tots els públics. No tots els animals ens son atractius. La majoria d’invertebrats ens produeixen una sensació de rebuig. En aquest taller es podrà gaudir d’una mostra d’insectes i altres invertebrats.

L’activitat Coneixem La Sènia, del dissabte 25 d’abril servirà per aprendre a analitzar un tram de riu o riera per conèixer el seu estat de salut. Els projectes de seguiment de rius com Projecte Rius i Quirorius donen eines per descobrir els ecosistemes fluvials i la fauna que hi habita. És una activitat per passar un matí divertit descobrint el riu Sénia.

Pel que fa a la jornada de diumenge 26 d’abril, és farà l’activitat Papallones a Marata, una sortida matinal amb un itinerari que permet gaudir d’una de les zones més representatives del paisatge agrari del Vallès Oriental. L’estació de Marata, que forma part de la xarxa d’estudi de les papallones en l’àmbit europeu “Butterfly Monitoring Scheme a Catalunya” des de fa catorze anys, on es pot veure una bona representació de la fauna de papallones de la comarca. Es farà referència a l’origen i la mitologia dels noms científics i s’introduirà o recordarà els noms comuns, aspecte en el que ha estat treballant intensament el Museu.

Per altra banda el mateix diumenge el Museu de Ciències Naturals de Granollers proposa fer activitats familiars on pares i fills podran compartir la ciència de forma participativa, observant i manipulant. Un equip d’educadors guiarà els descobriments fets per les famílies.

Per últim, dins de les activitats que organitza el Museu aquest cap de setmana també trobem un taller sobre Petits mamífers, que es celebrarà el proper diumenge 26 d’abril a les 11 hores i en el que a partir de l’anàlisi d’una egagròpila i de peces de la col∙lecció del Museu es classificaran algunes de les espècies de petits mamífers de la comarca.

Switch to mobile version