Autor Sanitat
29 Abril 2015 a 16:30

L’AEMPS retira un lot d’Ibuprofèn per a nens de Kern Pharma

L’empresa ha emès un comunicat al respecte

Ibuprofèn // Imatge del web de Kern Pharma

Ibuprofèn // Imatge del web de Kern Pharma

L’Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios  (AEMPS) ha retirat del mercat un lot del medicament Ibuprofèn Kern Pharma 40mg/ml suspensió oral EFG en pot amb 150ml de suspensió. Es tracta del lot H05 amb data de caducitat del 30/11/2016 i AEMPS n’ha ordenat la devolució. Segons el comunicat emès per l’AEMPS aquest xarop no compleix els criteris de qualitat que es demanen en un producte farmacèutic.

Davant la notificació de l’Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) a l’empresa Kern Pharma per a la retirada d’aquest producte, la farmacèutica ha comunicat que:

  1. Que el consum del lot afectat no comporta riscos per a la salut dels pacients.
  2. Que la retirada obeeix a un resultat fora d’especificacions detectat en els controls rutinaris efectuats en la recollida de mostres del mercat. Concretament, el nombre de llevats detectades és superior al límit, però es tracta de llevats no patògens ni nocius per a ús humà.
  3. Que ha enviat una nota d’avís als professionals sanitaris de les oficines de farmàcia que compten amb unitats del lot afectat per comunicar-los quin és el procediment que han de seguir per retirar les unitats del seu stock.
  4. Que té a disposició dels consumidors un telèfon, el 902502500, per atendre qualsevol dubte o consulta que puguin tenir.
Switch to mobile version