Autor Societat
29 Abril 2015 a 09:00

Mesurament col•lectiu dels nivells de contaminació acústica a Catalunya

Gràcies a NoiseWatch és possible l’activitat

20é Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll

20é Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll // Imatge cedida per la Generalitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza l’activitat Visc amb soroll? Per conscienciar a la població del soroll ambiental, els nivells als que estem exposats i la seva percepció. El motiu és la celebració del 20é Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll avui dia 29 d’abril.

La proposta es basa en convidar els ciutadans a realitzar mesuraments dels nivells de diferents punts de Catalunya. D’aquesta manera es podrà disposar d’una “fotografia del soroll” que es produeix a les nostres cases.

El funcionament es centra en la col·laboració dels usuaris d’smartphones que, a través de l’aplicació Noise Watch poden realitzar el mesurament de manera senzilla i ubicar-los La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) recollirà les dades que es publiquin a les xares socials per elaborar un mapa en format KML de Google Earth. Es aconsellable compartir els resultats a través de Twitter amb l’etiqueta #diasoroll o amb el WhatsApp al número 637 347 598.

Les dades són indicatives i no es poden considerar precises. De tota manera, permeten familiaritzar els ciutadans amb les metodologies de mesura, els nivells, la normativa existent o el significat i la percepció de l’escala de decibels (dB). Paral·lelament, personal d’ens públic i d’entitats ambiental realitzaran mesures repartides per les ciutats de Catalunya amb la instrumentació acústica de precisió.

Switch to mobile version